HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Et yiyen bakteri kabusu!

ABD'nin Georgia eyaletinde halatla nehrin karşısına geçmeye çalışan 24 yaşındaki genç kız, halatın bacağını kesmesi sonucu et yiyen bakteri hastalığı olarak bilinen enfeksiyonu kaptı.

Et yiyen bakteri kabusu!

Bakterinin vücudunun büyük bir bölümünü tehdit ettiği Copeland, sol bacağını kaybetti. Georgia eyaletinde yaşayan 24 yaşındaki üniversite öğrencisi Aimee Copeland'ın arkadaşlarıyla macera için gittiği tatil kabusa dönüştü.

Ülkenin batısında bulunan Küçük Tallapoosa Nehri'ne, arkadaş grubuyla giden genç kız, burada el yapımı halatlarla nehrin karşı kıyısına geçmeye çalıştı.

Ntvmsnbc'nin haberine göre Copeland halatın komasıyla suya düştü. Kopan ipin baldırını kesmesi üzerine hastaneye kaldırılan genç kıza 22 dikiş atıldı.
DOKTORLAR ÖNCE FARK ETMEDİ
Doktorlar kızın durumunda herhangi bir hayatı tehlike bulunmadığını söyleyerek taburcu etti. Fakat genç kız sol bacağında oluşan şiddetli ağrı nedeniyle tekrar hastaneye kaldırıldı. Yapılan incelemede genç kızın sol baldırında oluşan kesikle Nekrotizan Fasiit adlı et yiyen bakteri hastalığı olarak bilinen hastalığı kaptığı belirlendi.

ENFEKSİYON TÜM VÜCUDA YAYILIYOR Genç kzın bacağının kesilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, çok nadir görülen ve ölümcül sonuçlara yol açan bu bakteri enfeksiyona kapılan 4 kişiden birinin hayatını kaybetmesine yol açtığını söyledi.

Genellikle çatlak veya kesiklerden vücuda giren bu bakteri türü hızlı bir şekilde kasların erimesine yol açıyor. Bakteri kemiğe ulaşınca ölümcül risk teşkil ediyor ve bakterinin bulaştığı bölgenin kesilmesi gerekiyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler