HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Eylemciler hükümeti hologramla protesto etti

İspanya'da hologramlı gösteri düzenlendi. Binlerce kişi, farklı bir yerde gösteri düzenlerken, grup üyeleri bu görüntüyü projeksiyon ile meclis binası önüne yansıttı.

Eylemciler hükümeti hologramla protesto etti

Teknoloji ilerledikçe hayatımız sürekli değişiyor, bazen kötü olsa da çoğunlukla hepimizin hayatını kolaylaştırıyor ve iyileştiriyor.Bazen yeni teknolojiler öyle alanlarda kullanılıyor ki gerçekten bu yaratıcılık hepimizi şaşırtıyor. İspanya'da kullanılan bu hologram teknolojisi de kullanıldığı yer itibariyle eminiz ki sizi de şaşırtacak.

Dünya üzerinde bir çok eylem- çoğu barışçıl nedenlerle de olsa- güvenlik güçleri tarafından engelleniyor. Hatta çoğunun sonu yaka paça alınan ve götürülen, kovalanan eylemci görüntüleriyle bitiyor. Fakat İspanya'da yapılan eylem buna o kadar akılcı bir çözüm buldu ki şaşırmamak elde değil. İspanyollar, Ulusal Güvenlik Yasası’nda Ceza Kanunu’na ve Terör Karşıtı Kanunlar’a yeni eklenen düzenlemeleri kanunları çiğnemeden protesto edebilmek için tarihin ilk hologramlı eylemini yaptılar. İspanyol vatandaşları internet üstünden kendi videolarını çekerek, ses kayıtları bırakarak veya kendi hologramlarını hazırlayarak bu fark yaratan eyleme katıldılar.

İşte hologramla yapılan eylem için 'bizde olsaydı ne olurdu?' sorusuna cevap olarak atılan birkaç tweet:

Gösteriyi dağıtmak için gelen polislerin kafası karışık tabii:


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler