HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Facebook'taki söylentiye inanıp linç ettiler

Brezilya'da bir Facebook sayfasında İncil taşıyan bir kadının çocukları kaçırıp üzerlerinde kara büyü yaptığı söylentilerinden sonra, elinde İncil olan iki çocuk annesi bir kadın, taş ve sopayla dövülerek öldürüldü.

Facebook'taki söylentiye inanıp linç ettiler

Brezilya'da bir sahil kasabasında işlenen cinayet, sosyal medyada söylentilerin ne kadar tehlikeli olabileceğini gösterdi.

Dünyanın birçok yerinde olduğu gibi, Sao Paulo yakınlarındaki Guaruja'da da insanlar haberleri gazetelerden çok Facebook sayfalarından alıyor.

Guaruja Alerta, en ünlü sayfalardan biri. Sayfayı 50 binden fazla kişi beğenmiş. Ancak buradaki bazı paylaşımların bir cinayet işlenmesine neden olduğu belirtiliyor.

Geçen Cumartesi 2 çocuk annesi 33 yaşındaki Fabiane Maria de Jesus, güpegündüz ellerinde taşlar ve sopalar bulunan bir grubun saldırısına uğradı, ağır şekilde dövüldü. Bu saldırı cep telefonlarıyla görüntülendi. Görüntüler internete kondu. De Jesus aldığı yaralardan Pazartesi öldü ve avukatları ölümünden Guaruja Alerta'nın Facebook sayfasının sorumlu olduğunu söylüyor.

Kasabada haftalardır, bir kadının çocukları kaçırıp, üzerlerinde kara büyü yaptığı söylentileri dolaşıyordu. Polisin iddiaları yalanlamasına karşın, Facebook sayafasında bir çok iddia yer aldı. İddialara göre çocukları kaçıran kadın yanında İncil taşıyordu.

Saldırıya uğradığu gün De Jesus da İncil taşıyordu ve bir çocuğa muz verirken görülmüştü.

De Jesus'un avukatı Airton Sinto, "Katilin Facebook sayfasının sahibi olduğunu düşünmüyoruz. Ama onun yaptıklarının sorumluluğunu üstlenmesi gereken sorumsuz bir insan olduğunu düşüyoruz" dedi.

Sayfanın sorumluları, Facebook sayfalarında polisin hiçbir çocuğun kaçırılmadığına dair açıklamasına yer verdiklerini söylediler, ancak daha önceki paylaşımları kaldırmayıp söylentileri tartışmaya devam ettiklerini kabul ettiler.

Sayfanın sahiperinin avukatları, Facebook sayfasını suçlayanların yanlış kişileri aradıklarını, bunun yerine katillerin peşine düşülmesi gerektiğini söylediler.

Polis yetkilileri, De Jesus cinayetinin söylentilerle bağlantısı olduğunu söylemek için erken olduğunu belirtiyor. Ancak cinayetle bağlantılı olarak gözaltına alınan bir kişi söylentileri duyduğunu kabul etti.

Brezilya'da halihazırda sosyal medyada şayia yaymayı cezalandıran bir yasa yok.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler