HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fenerbahçe finalde, rakibi Olympiakos

İstanbul'da düzenlenen Final Four'da Real Madrid'i yarı finalde 84-75 yenen Fenerbahçe üst üste ikinci kez finale çıktı. Sarı Lacivertliler Pazar günü finalde Olympiakos ile karşı karşıya gelecek.

Fenerbahçe finalde, rakibi Olympiakos

İstanbul'da düzenlenen Final Four'da Real Madrid'i yarı finalde 84-75 yenen Fenerbahçe üst üste ikinci kez finale çıktı. Sarı Lacivertliler Pazar günü finalde Olympiakos ile karşı karşıya gelecek.

Basketbolda geçen yıl Euroleague şampiyonluğunu yaklaşık 2 saniye kala kaybeden Fenerbahçe, İstanbul'daki Final Four'a, seyircisinin de büyük desteği ile mutlak kupa hedefi ile başladı.

Fenerbahçe Real Madrid karşısında sahaya Dixon-Bogdanovic-Kalinic-Udoh-Vesely beşiyle çıktı. Sarı Lacivertliler özellikle Dixon'ın sayıları ve Udoh-Vesely ikilisinin pota altı hakimiyeti ile maça ağırlığını koydu. İlk periyot 21-13 bitti, Real Madrid'in sayılarının neredeyse tamamı Llull'dan geldi (11).

İkinci periyodun ilk 4 dakikası Fenerbahçe rakibine sayı şansı vermezken, Fernandez'in gerginliği arttırdığı bir pozisyonun ardından Real Madrid 11-0'lık bir seriyle çabuk pes etmeyeceğini kanıtladı. Bu dönemde maça ağırlığını koyan isim periyotta 8 sayı atan Bogdanovic oldu. Fenerbahçe ilk yarıyı 10 sayı farkla önde kapadı (44-34).

Fenerbahçe üçüncü periyota da çok sert savunma ile başladı, 5 dakika içinde farkı 15'e çıkardı. Real Madrid'i oyunda tutan üç üçlüğü ile Carroll oldu. Sarı Lacivertliler yine de 13 sayılık farkla son çeyreğe rahat girdi (63-50).

Real Madrid son periyotta da bir ara yakaladığı 8-0'lık seri ile pes etmese de oyunun kontrolü 40 dakika boyunca Fenerbahçe'deydi. Karşılaşmada özellikle dördüncü periyotta Udoh yıldızlaşan isim oldu. Son dakikaları İzmir Marşı eşliğinde geçen maçı 84-75 kazanan Fenerbahçe, 3. kez katıldığı Final Four'da 2. kez finale yükseldi.

Sarı Lacivertlerde karşılaşmanın en değerli oyuncusu seçilen (MVP) Udoh (18 sayı, 12 ribaund, 8 asist) ile Bogdanovic (14 sayı, 6 ribaund) ve Kalinic (12 sayı, 6 ribaund, 6 asist) öne çıkan isimler oldu. Fenerbahçe üçlük yüzdesi hariç tüm istatistiklerde Real Madrid'e net üstünlük sağladı.

Real Madrid ise Fenerbahçe'ye sadece Llull (28 sayı, 8 asist) ve Carroll'la (21 sayı) direnmeye çalıştı. Ancak coach Obradovic'in yönetiminde, Sarı Lacivertliler normal sezonun birincisi rakibine şans tanımadı.

Olympiakos Fenerbahçe'nin finaldeki rakibi oldu.

Olympiakos yine finaldeEuroleague'de ilk finalist ise geçen yılın şampiyonu CSKA Moskova'yı, yaklaşık 38 dakika geride olduğu maçta 82-78 yenen Olympiakos oldu.

Olympiakos'u sırtlayan oyuncular yine takımın Yunan yıldızları Spanoulis (14 sayı, 6 asist), Papanikolaou (14 sayı, 9 ribaund), Printezis (14 sayı, 7 ribaund) ve Mantzaris'ti (12 sayı, 6 ribaund).

CSKA Moskova'da ise 6. adam olarak oyuna giren Teodosic takımı adına fark yaratan isim olmasına rağmen, bitime 41 saniye kala takımı 2 sayı mağlupken attığı girmeyen zorlama üçlükle bir ölçüde maçın kaderini de belirledi.

Olympiakos ve CSKA Moskova iki yıl önce Madrid'deki Final Four'da da yarı finalde karşılaşmış, Yunan takımı benzer o maçı da 70-68 kazanmıştı.

Fenerbahçe ile Olympiakos arasında İstanbul'da Sinan Erdem Arena'da oynanacak 2016-2017 sezonu Euroleague finali Pazar günü TSİ 21:00'de başlayacak.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler