HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

FIFA ile Blatter arasında başkanlık pazarlığı

Mayıs'ta yapılacak başkanlık seçimlerine beşinci kez aday olabileceğini açıklayan Başkan Blatter ile FİFA yetkilileri arasında gizli görüşmeler gerçekleştiği öğrenildi.

FIFA ile Blatter arasında başkanlık pazarlığı

Richard Conway

BBC Spor Muhabiri

Dünya futbolunu yöneten FIFA'nın üst düzey yöneticileri ile Başkanı Sepp Blatter arasında gizli görüşmeler yapıldığı öğrenildi.

Blatter'in beşinci kez adaylığına ilişkin görüşmelerin Ekim 2013'te başladığı belirtiliyor.

1998'den beri bu görevde olan Blatter, Mayıs'ta yapılacak başkanlık seçimlerine katılmaya niyeti olduğunu teyit etmişti.

Blatter, bu ayın başlarında FIFA'yı oluşturan altı konfederasyondan beşinin kendisini desteklediğini açıklamıştı.

Ancak BBC'ye konuşan kaynaklar, Dünya Kupasındaki ihale yolsuzlukları soruşturmasından kaynaklanan ve futbol etik komitesi müfettişi Michael Garcia'nın istifasıyla sonuçlanan krizin daha geniş kapsamlı etkileri olabileceğini söyledi.

Garcia, FIFA'nın yargı sürecinin bağımsızlığına inanmadığını belirterek istifa etmişti.

Bir yetkili, 78 yaşındaki Blatter'ın geçen yıllarda yaşanan skandallardan ve yorucu çalışma programından dolayı "bitap düştüğünü" söyledi.

FIFA kaynakları ayrıca, yeni gelişmeler ışığında potansiyel başka başkan adayları çıkabileceğini belirtti.FIFA kulislerinde konuşulan bir diğer konuysa Blatter'ın Mayıs'taki seçimlere katılmama kararı alması durumunda, kendisini destekleyen beş konfederasyon başkanından birinin adaylığını koyup koymayacağı ile ilgili.

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği UEFA ise Blatter'ın başkanlığa devam etme isteğine karşı açıkça tavır koyan tek konfederasyon.

Aralarında İngiltere Futbol Federasyonu Başkanı Greg Dyke'ın da bulunduğu bazı Avrupalı federasyon yetkilileri,Haziran'da Blatter'a sert tartışmaların yaşandığı bir toplantıda sporun geleceği için seçimlere katılmaması gerektiği tavsiyesinde bulunmuştu.

UEFA henüz hangi adayı desteklediğini açıklamasa da FIFA İcra Kurulu üyesi Ürdün Prensi Ali bin el-Hüseyin'i destekleyebileceği düşünülüyor.

Geçen hafta adaylığıyla ilgili sorulara cevap vermeyen Ürdün Prensi'nin Ocak sonuna kadar bir açıklama yapması beklenmiyor.

Eski FIFA yetkilisi Jerome Champagne ise adaylığını açıklayan tek isim.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler