HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Filipinler'de IŞİD üç haftalık kuşatmada Marawi kasabasının yüzde 20'sini aldı

Filipinli bir generalin, IŞİD'in, ülkenin güneyindeki Marawi City kasabasının yaklaşık yüzde 20'sini kontrol ettiğini söylemesi, örgütün ordunun geçen hafta kaydettiği alanın iki katından fazlasına hakim olduklarını gösteriyor. Bu durumda, üç haftadır süren kuşatmanın kısa sürede sona ermesi beklenmiyor. IŞİD'in haber ajansı Amak, aşırı radikal grupla bağlantılı yüzlerce savaşçının 23 Mayıs'tan beri ele geçirmeye çalıştığını belirtti.

Filipinler'de IŞİD üç haftalık kuşatmada Marawi kasabasının yüzde 20'sini aldı

Filipinler'de İslamcı militanlar üç haftalık kuşatmada Marawi kasabasının yüzde 20'sini ele geçirdi. IŞİD'in haber ajansı Amak, çoğunluğu Müslüman olan Marawi'yi geri alma çabalarında Filipinler ordusunun "tamamen başarısız" olduğunu söyledi.

"IŞİD savaşçıları Marawi'nin üçte ikisinden daha fazlasına yayıldılar ve durumu kontrol altına alamayan Filipinler ordusu üzerindeki baskıyı arttırıyorlar."

'TAMAMEN PROPAGANDA'

Askeri sözcü Tuğgeneral Restituto Padilla ise, Amak haberini "tamamen propaganda" olarak niteledi.

"Marawi'nin üçte ikisini kontrol ettikleri söylemelerine inanacak mıyız? 202 terörist öldürülmüşken, yalan konuşmalarına neden müsaade edelim?"

Reuters'in, kuşatma dördüncü haftasına girerken, göl kıyısındaki Marawi kasabasının ne kadarının işgal edildiği yolundaki sorusuna yanıt veren batı Mindanao askeri komutanı Korgeneral Carlito Galvez, bu oranın yüzde 20 olduğunu söyledi.

"Marawi'deki 96 mahalleden, Marinaut, Lulut, Mapandi ve Bongolo ticaret bölgesinde, Marawi kentinin yalnızca yüzde 20'sini oluşturan bir alanı ellerinde tutuyorlar... ve bu (alan) giderek küçülüyor." Ancak Padilla, bir hafta önce geri çekilmek zorunda bırakılan militanların elinde kasabanın sadece yüzde 10'u kadar bir alanın kaldığını söylemişti. IŞİD örgütüne bağlı olan ve içlerinde Ortadoğu ülkelerinden gelen militanların da bulunduğu savaşçıların Marawi'yi ele geçirerek, Irak ve Suriye'de gerilemekte olan aşırı dinci grubun Güneydoğu Asya'yı tehdit edebilecek bir üssü Mindanao Adası'nda kurmaya kalkışmaları, bölge ülkelerini kaygılandırıyor.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler