HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Filipinler'de şiddet

Filipinler'in güneyinde bir devlet hastanesinde koruma görevi yapan iki asker, silahlı bir grubun saldırısı sonucu öldü.

Maguindanao Polis Şefi Noel De los Reyes, saldırının, üst düzey üyelerinden Abi Salman'ın iki gün önce gözaltına alınması nedeniyle, Bangsamoro İslami Özgürlük Savaşçıları (BİÖS) grubunca misilleme amacıyla yapılmış olabileceğini kaydetti. Ordu, saldırganların bulunması amacıyla geniş çaplı operasyon başlattı.

Bölge Sağlık Müdürü Dr. Tahir Sulaik ise Datu Hoffer kentindeki hastanenin acil servisini basan silahlı grubun güvenliği sağlayan iki askere ateş ederek öldürdüğünü söyledi.

Cemaat-i İslami militanı Abdul Basit Osman'ın yeğeni olan ve Sauman Osman olarak da tanınan Abi Salman'ın, 1990'ların başlarında Pakistan ve Afganistan'da bomba eğitimi aldığı ve Ebu Seyyaf grubu ile bağlantılı olduğu bildirildi. Datu Piang bölgesindeki kiliseye 30 Eylül'de düzenlenen saldırıda iki asker öldürülmüştü.

Maguindanao, Filipinler hükümetiyle 27 Mart'ta Bangsamoro Barış Anlaşması'nı imzalayan Moro İslami Kurtuluş Cephesi'nin (MİKC) kalelerinden biri olarak gösteriliyor. MİKC'den ayrılan bir fraksiyon olan ve liderliğini Umbra Kato'nun yaptığı BİÖS, 2008 yılında Mindanao'da saldırılar düzenlemeye başlamıştı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler