HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Filistin'de uzlaşı yönetimi kuruluyor

Filistin'de Hamas ile el-Fetih arasında milli mutabakata varıldı.

Filistin'de uzlaşı yönetimi kuruluyor

Gazze'deki Filistin hükümeti Başbakanı İsmail Heniye, Gazze'deki evinde Fetih yetkilileri ile birlikte yaptığı basın açıklamasında, "Halkımıza ayrılık döneminin bittiği müjdesini veriyoruz" diyerek, Filistinli gruplar arasında devam eden anlaşmazlığın sona erdiğini duyurdu.

Heniye, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, uzlaşı hükümetinin kurulması için görüşmelere başlayacağını ve 5 haftalık yasal süre çerçevesinde hükümeti ilanedeceğini dile getirdi.

Heniye, Hamas ile Fetih arasında, Kahire Anlaşması, buna bağlı anlaşmalar ve Doha Anlaşması'na uyulması konusunda ittifak edildiğini ve bunların hepsinin milli mutabakatın hayata geçirilmesinde referans olacağını söyledi.

Fetih Hareketi Merkez Komitesi üyesi Azzam el-Ahmed başkanlığındaki heyet, Ramallah'ta Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la yaptığı görüşmenin ardından, Gazze hükümeti yetkilileri ile milli mutabakat çalışmaları çerçevesinde görüşmeler yapmak için dün Gazze'ye gelmişti.

Filistin'de 2006 yılında seçimleri Hamas'ın kazanmasının ardından Fetih'le aralarında anlaşmazlıklar çıkmış, çatışmaların ardından Hamas, 2007'de Gazze'nin kontrolünü ele geçirmişti. Hamas ile Fetih arasındaki anlaşmazlıkların sonlandırılması için Mayıs 2011'de Mısır, Şubat 2012'de ise Katar başkanlığında uzlaşma görüşmeleri yapılmasına rağmen üzerinde mutabakata varılan konular uygulanamamıştı.

En Çok Aranan Haberler