HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Filistinli mülteci öğretmen küresel öğretmen ödülünün sahibi oldu

Filistinli bir öğretmen dünya çapında yapılan öğretmenlik yarışmasında 1 milyon dolarlık ödül kazandı. Ödülü Papa Francis'in video mesajıyla takdim edildi.

Filistinli mülteci öğretmen küresel öğretmen ödülünün sahibi oldu

Hanan el Hurub'a ödülü Papa Francis tarafından bir video mesajı ile takdim edildi. Papa Francis mesajında öğretmenlerin "barışı, birlik ve beraberliği inşa ettiklerini" söyledi.

GEMS uluslararası eğitim firmasının hayır faaliyetlerinde bulunan kolu olan Varkey Vakfı'nın düzenlediği Dubai'deki ödül töreninde amaç, öğretmenlik mesleğinin imajını yükseltmekti.

Töreni izleyenler arasında Salma Hayek ve Matthew McConaughey gibi Hollywood oyuncularının yanı sıra eski İngiltere Başbakanı Tony Blair ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkan yardımcısı Muhammed bin Raşid El Maktum gibi bazı siyasiler de vardı.

Filistin'in Beytüllahim şehrine yakın bir mülteci kampında büyüyen el Hurub, şimdi öğretmenlik yaptığı Batı Şeria'nın Bireh kentindeki Filistinli öğrencileri şiddet ve gerilimi çözmek üzerine geliştirdiği oyunlarla eğitiyor.

Özellikle şehirlerinde tanıklık ettikleri şiddet nedeniyle travmaya uğramış çocuklara destek oluyor.

El Hurub ödülünü aldıktan sonra izleyicilere "Öğretmenler dünyayı değiştirebilir" ve "Bu sahnede Filistinli kadın bir öğretmen olarak yer almaktan gurur duyuyorum" dedi, ödülünü öğrencilerini desteklemek için kullanacağını söyledi.

Diğer finalistler ise Hindistan, Kenya, Finlandiya ve Amerika gibi ülkelerden geliyordu. İlk 10 finalist, dünyaca ünlü fizikçi Stephen Hawking'in video mesajıyla sahneye davet edildi.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ve eski ABD Başkanı Bill Clinton da onları video mesajlarıyla tebrik etti.

Varkey Vakfı'nın ve ödülün yaratıcısı Sunny Varkey de Hanan el Hurub'un hikayesinin "gelecek öğretmenlere ilham vereceğini" umduğunu söyledi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler