HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fırat Kalkanı Operasyonu'na TSK takviyesi: El Bab'a askeri araç sevkiyatı

TSK'nın ÖSO ile birlikte Suriye'de sürdürdüğü Fırat Kalkanı Harekatı için Kocaeli'den sevk edilen askeri araçlar El Bab içinde yürütülecek çatışmalarda kullanılacak.

Fırat Kalkanı Operasyonu kapsamında El Bab'da teröristlerle savaşan TSK, bölgeye araç takviyesini de sürdürüyor. Son olarak, Kocaeli'den sevk edilen askeri araçları taşıyan tren dün Gaziantep Garı'na ulaştı. İzmit ilçesinden trenle gönderilen zırhlı personel taşıyıcı (ZPT) ve zırhlı muharebe araçları (ZMA) burada trenlerden indirilerek Suriye'ye yönlendirildi.

EL BAB İÇERİSİNDE YÜRÜTÜLECEK ÇATIŞMALARDA KULLANILACAK

Gar çevresinde geniş güvenlik önlemi alınırken, çatışma bölgesine gönderilecek zırhlı araçların El Bab içinde yürütülecek meskûn mahal çatışmalarında kullanılacağı belirtiliyor.

EL BAB’DA IŞİD'E (DAEŞ)’E AĞIR DARBE!

Ateşkesin ilan edildiği Suriye’de, dün Türk ve Rus savaş uçakları El Bab’daki IŞİD (DAEŞ) hedeflerini bombaladı. IŞİD’in sözde emirlerinden Ebu Husen Tunusi hava saldırısında etkisiz hale getirilmişti.

5 yılı aşkın bir süredir iç savaşın yaşandığı Suriye’de, dengeler yeniden şekillenmeye başlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in; son günlerdeki yoğun ikili temaslarının ardından büyük bir trajediye sahne olan Suriye’de barış ortamının tesisi için bir umut doğdu. Türkiye-Rusya-İran arasındaki diplomasi sonucunda Halep’te ateşkesin ilanı sağlanmış ve siviller tahliye edilmişti. Bu diplomatik atağın devamı olarak 30 Aralık saat 00.00 itibariyle Suriye genelinde muhalif gruplar ile rejim güçleri arasında ateşkes ilan edildi. Muhaliflerin garantörü Türkiye, rejimin garantörü Rusya oldu.

EŞGÜDÜMLÜ HAVA HAREKÂTI

Ateşkesin ilanının ardından Rus kuvvetleri ile koordineli hava harekatlarının başlatılması dikkati çekti. Türkiye ile Rusya arasında askeri, istihbari ve diplomatik nitelikte oluşturulan kırmızı hat, son günlerde yoğun şekilde işletilmeye başlandı. ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin savaş uçakları, El Bab’ın kuşatılmasından bu yana bölgede IŞİD’e yönelik hava operasyonları düzenlemiyor. Ateşkes ve Türkiye ile Rusya arasındaki son 10 gün içindeki yoğun temasların ardından Rus savaş uçakları, El Bab’taki IŞİD hedeflerine hava saldırısı düzenledi. Türk savaş uçakları kuzeyden Rus savaş uçakları ise güneyden El Bab’taki IŞİD hedeflerini bombaladı.

IŞİD'İN EMİRİ VURULDU

Bölgedeki kaynaklardan gelen bilgilere göre; önceki gün düzenlenen hava saldırısında IŞİD’in sözde Emirlerinden Ebu Husen Tunusi de içinde bulunduğu araçla ve korumalarıyla birlikte etkisiz hale getirildi. Ebu Husen Tunusi Rakka’da etkili olan baş teröristlerden biriydi. Tunusi, El Bab bölgesine özel olarak seçilip gönderilmişti. Bu da IŞİD’in El Bab’a verdiği önemin önemli bir göstergesi olarak değerlendirildi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler