HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fırat Kalkanı'nda 'Suriye' engeli: Türk jetleri 6 gündür uçamıyor

Rusya'nın da onayladığı Suriye füze sistemi nedeniyle Türk jetlerinin Suriye'de uçmasına izin verilmiyor.

Fırat Kalkanı'nda 'Suriye' engeli: Türk jetleri 6 gündür uçamıyor

Fırat Kalkanı operasyonunda Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) destek veren Türk jetlerinin 6 gündür uçamamasının nedeni ortaya çıktı. Hürriyet'te yer alan habere göre, Beşar Esad yönetimi El Bab'a kendisi bir operasyon planlıyor ve bu kapsamda da Rusya'nın da onayıyla Suriye hava savunma sistemiyle Türk jetlerini önlüyor.

TSK 6 GÜNDÜR HAVADAN TAARRUZ YAPAMADI

El Bab'a ilerleyen ÖSO'ya TSK'nın destek verdiği Fırat Kalkanı operasyonunda 6 gündür havalanamayan Türk savaş uçakları 12 Kasım’da IŞİD'e yönelik yoğun hava harekatından sonra 6 gündür taarruz yapamadı.

Suriye’nin füze tehditi nedeniyle Türk jetlerinin Suriye’nin kuzeyine havalanamamasının arkasında, Esad rejiminin El Bab’ı almak için kapsamlı bir hava operasyonu planlandığı gerçeğinin yattığı ortaya çıktı.

TSK’dan yapılan Fırat Kalkanı açıklamasında Türk uçaklarının dün de havalanmadığı bildirildi.

Türk jetleri 19 Ekim’de PYD’ye yönelik ağır hava taarruzundan sonra Suriye’nin füze tehditleri nedeniyle yaklaşık 3 hafta hava harekatı yapamamıştı.

Bu sorun Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın 1 Kasım’da Moskova’da Rus mevkidaşı Orgeneral Valeri Gerasimov’la görüşmesinde giderilmiş ve uçaklar 12 Kasım’da Cerablus’un güneyindeki IŞİD hedeflerini vurarak 18 DEAŞ’lı teröristi etkisiz hale getirmiş, örgütün birçok barınak ve komuta merkezini imha etmişti.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler