HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Fırat’ın Gazabı' Rakka operasyonu ile ilgili 2 kritik senaryo

Rakka'yı IŞİD işgalinden kurtarmak için başlatılan ABD destekli Demokratrik Suriye Güçleri (DSG) operasyonu 'Fırat'ın Gazabı'yla ilgili iki senaryodan söz ediliyor.

Demokratik Suriye Güçleri’nin Rakka’yı IŞİD işgalinden kurtarmak için başlattığı ABD destekli operasyonla ilgili iki senaryodan söz ediliyor.

Yakın Doğu Haber'de (YDH) yer alan habere göre, Türkiye’nin tüm itirazlarına rağmen YPG liderliğindeki Demokratik Suriye Güçleri’nin Amerika’nın desteği ile Rakka’ya ‘Fırat’ın Gazabı’ adıyla operasyon başlatması, dünya basınında çeşitli senaryolarla tartışılıyor.

'AMERİKA VE RUSYA HALEP'E KARŞI RAKKA KONUSUNDA ANLAŞMAYA VARDI'

Fransız Le Figaro gazetesi, Rusya ve Suriye’nin ABD destekli Demokratik Suriye Güçleri’nin Rakka’ya yönelik başlattığı ‘Fırat’ın Gazabı’ operasyonuna sessiz kalmasına dikkat çekerek Amerika ile Rusya’nın “Halep’e karşı Rakka” konusunda anlaşmaya vardığını iddia etti.

İddiasını, Suriyeli bir yetkilinin “Amerikalılar, Halep’i Rakka’nın geri alınması karşılığında Rusya’ya bıraktılar” şeklindeki açıklamasına dayandıran Le Figaro, Rusya ve Suriye’nin cumartesi akşamına kadar bu konuda hiçbir açıklama yapmamasını Amerika ile yapılan anlaşmanın teyidi olarak yorumladı.

RAKKA OPERASYONU ABD’NİN SEÇİM MANEVRASI

Lübnan’da yayımlanan el-Ahbar gazetesi ise DSG'nin Rakka operasyonunu başlattığını açıklamasının ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford’un Türkiye Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’la yaptığı görüşmeyle ilgili olduğunu belirterek bu konuda iki ihtimalden söz etti.

'AMERİKA, TÜRKİYE'YE ARTIK GERÇEĞİ KABULLENMELİ DEDİ'

El Ahbar’ın söz konusu ettiği birinci ihtimale göre Amerika, Türkiye’ye artık gerçeği kabullenmesi ve YPG liderliğindeki DSG’nin Rakka operasyonuna seyirci kalması gerektiğini bildirdi.

İkinci ihtimale göre ise Amerika, operasyonda Türkiye’nin hassasiyetlerinin dikkate alınacağını vurguladı. Amerika’nın Rakka operasyonu ile başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti adayına yardım etmek istediğini öne süren gazete, Amerikalıların Kürtlere Rakka operasyonunun uzun sürebileceğini söylediğine dikkat çekerek ikinci ihtimalin daha güçlü olduğunu ifade etti.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler