HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Florida'da yaşayan Türk, restoranını sığınak yaptı

ABD'nin Florida eyaletinin güney kıyılarını vuran ve kuzeybatıya doğru ilerleyen Irma kasırgasının kategorisi 3'e düşürüldü. Florida eyaletini vuran Irma kasırgası dolayısıyla yaklaşık iki milyon kişi elektriksiz kaldı. ABD tarihinin en büyük tahliyesinin yaşandığı Miami’de vatandaşlar evlerini boşalttı. Florida Tampa’da yaşayan Ergin Tek Gengiz Khan Grill isimli mini restoranını barınağa çevirdi.

Florida'da yaşayan Türk, restoranını sığınak yaptı

Gazetevatan'dan Esra Can Sinav'ın haberine göre; Ergin Tek sosyal medyadan 100 kişiye konaklama sağlayabileceklerini duyurdu. Duyuru üzerine 150 bine yakın çağrı aldıklarını söyleyen Tek, 10 bin kişilik yemek hazırlığı yaptıklarını söyledi.

Barınma için 200 kişilik bir alanları olduğunu söyleyen Tek, "Listeye ilk ismini yazdıranlar barınma için seçildi. 90 Türk ismini yazdırdı. Elimizden geldiğince insanlara yardımcı olmaya çalışacağız” dedi.

İKİ MİLYON KİŞİ ELEKTRİKSİZ

Yetkililer, kasırganın vurduğu bölgelerde oluşan altyapı hasarları nedeniyle 2 milyon kişiye elektrik verilemediğini belirtiyor. Oluşan hasarın tamirinin haftalar alabileceği, bu nedenle elektrik sıkıntısının bir süre daha süreceği tahmin ediliyor.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler