HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fransa "Koca Bıyık"ın ölümünü konuşuyor

Fransa, petrol şirketi Total'in Üst Yöneticisi Christophe de Margerie'nin ölümünü konuşuyor.

Rusya'daki uçak kazasında hayatını kaybetmesinin ardından Fransa kamuoyu, Margerie'e başsağlığı dilekleri yağdırırken Margerie hakkında konuşanlar onun eşine az rastlanan bir yönetici olduğunu belirtiyor.

Bıraktığı gür beyaz bıyıkları nedeniyle "Koca Bıyık" ismi takılan Margerie, esprili kişiliği ve renkli tavırlarıyla dikkat çeken bir isimdi. Fransız basının hakkında, "Dünyanın en büyük petrol şirketinin patronundan çok amcaya benziyor" yorumunda bulunduğu 63 yaşındaki yönetici, 2010'dan beri Avrupa'nın üçüncü, dünyanın ise beşinci büyük petrol şirketinin üst yöneticiliğini yapıyordu.

Şirket yönetimine geldiğinden beri ciddi başarılara imza atan ve sahada yürüttüğü operasyonel faaliyetlerle hatırlanan Margerie, iş dünyasında alışılmadık bir isim olarak anılıyor. Ölüm haberinin ardından Total şirketinde bayraklar yarıya indirildi. Şirketin başkent Paris'te yer alan genel merkezinde anma töreni düzenlendi.

Margerie'nin ani ölümü Fransız siyasetinde de şok etkisi yarattı. Başta Cumhurbaşkanı François Hollande olmak üzere, Başbakan Manuel Valls ve birçok bakan Margerie'in ailesine başsağlığı dileklerini iletti.

Fransız siyasilerin yanı sıra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de haberi ilk öğrendiğinde şok olduğunu belirterek, "Rusya gerçek bir dostunu kaybetti" ifadesini kullandı.

Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev de Christophe de Margerie'nin ailesine başsağlığı telgrafı gönderdi. Kazayı trajik olarak niteleyen Nazarbayev, Margerie'nin ölüm haberinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Nazarbayev, Christophe de Margerie'nin Kazakistan ile Fransa arasındaki dostane ilişkiyi güçlendiren ve Kazak petrol sektörünün gelişmesine katkıda bulunan önemli bir profesyonel ve iyi bir üst yönetici olduğunu ifade ederek, Kazakistan halkı adına Margerie'nin ailesine taziyelerini iletti.

Christophe Margerie'nin bir grup işadamıyla beraber Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev ile görüşmek için Rusya'ya gittiği belirtilmişti. Paris'e dönmek üzere Moskova'daki Vnukovo Havalimanı'ndan havalanmaya hazırlanan Margerie'nin özel jeti, kalkış sırasında pistteki kar küreme aracına çarpmıştı. Margerie ve jette bulunan üç kişilik uçuş ekibi hayatını kaybetmişti. (AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler