HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fransa'da bir ilk!

Fransa’da büyük kavgalara rağmen kabul edilen ve eşcinsel çiftlere evlenme ve evlat edinme hakkı tanıyan yasanın ardından, ilk eşcinsel nikah kıyıldı.

Fransa'da bir ilk!
Fransa tarihine geçen Vincent Autin (40) ile Bruno Boileau (30), Montpellier Belediyesi’nde evlendi. Hürriyet'in haberine göre nikahı kıyan sosyalist Montpellier Belediye Başkanı Helene Mandroux da Fransa’da ilk eşcinsel nikahı kıyan belediye başkanı olarak tarihe geçti. Güney kenti Montpellier Belediyesi’nde dün 17.30’da başlayan nikaha Bruno ve Vincent ele ele geldiler.
[** **](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/fransada-ilk-escinsel-cift-evet-dedi/11943/1645762)
Yaklaşık 500 davetlinin katıldığı töreni ulusal ve uluslararası medyadan 150 gazeteci izledi. Biri kravat diğeri papyon takan Vincent ve Bruno, salona alkışlar arasında girdiler. Tarihi evliliği protesto eden gruplar nedeniyle salon girişinde ve nikah boyunca yoğun güvenlik önlemleri alındı. Törene yasayı getiren hükümet adına kimse katılmadı ama nikahı kıyan Belediye Başkanı Helene Mandroux’nun arkasında Cumhurbaşkanı François Hollande’ın dev bir posteri yer aldı.
Hükümet sözcüsü Najat Vallud Belkacem evlenen çiftin arkadaşı olduğu için ‘şahsi olarak’ törene katıldı. Duygusal bir konuşma yapan Mandroux, “Bugünü hayal ediyordunuz ve hayaliniz gerçek oldu. Cumhuriyetimiz için tarihi bir an. Daha çok özgürlük, daha çok eşitlik için, daha güçlü bir toplum için buradayız. Herkes seçimlerinde, tutkularında özgürdür. Ülkemizin modernizasyonunda bir adım daha attık ” dedi.
Evlilik hak ve ödevlerinin okunmasını ayakta dinlerken de el ele tutuşan Vincent ve Bruno, ‘evet’ dedikten sonra, yasanın geçmesi için mücadele eden herkese ve ailelerine teşekkür eden bir konuşma yaptılar. Fransa’nın ilk eşcinsel çifti ünvanını alan çift, “Bizimle beraber mücadele veren tüm dernekler, örgütler, militanlara teşekkür ediyoruz. Toplumumuzda sevgiye ihtiyacımız var. Nefretleri aşıp sevgiyle yeni bir sayfa açalım. Birbirinizi, bizi, karşınızdakini sevin” dediler. Tören Frank Sinatra’nın ünlü “ Love and Marriage” (Aşk ve Evlilik) şarkısı ile bitti. Çift törenin ardından Belediye’nin balkonuna çıkarak töreni dışarıdan izleyen yüzlerce kişiyi selamladı.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler