HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fransa'da ikinci 'tekbirli saldırı'

Dijon kentinde, Allahu Ekber diye bağıran bir sürücü, aracını kaldırımdaki yayaların üstüne sürdü. Fransız basını olayda 11 kişinin yaralandığını duyurdu. Cumartesi akşamı da Tours kentinde bir kişi tekbir getirerek polislere bıçakla saldırmıştı.

Fransa'da ikinci 'tekbirli saldırı'

Dijon kentinde, Allahu Ekber diye bağıran bir sürücü, aracını kaldırımdaki yayaların üstüne sürdü. Fransız basını olayda 11 kişinin yaralandığını duyurdu.

Beş farklı yerde yayaları hedef alan sürücü, gözaltına alındı. Yaralılardan ikisinin durumunun ağır olduğu ancak hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.

Fransa Başbakanı Manuel Valls, Twitter'dan olayda yaralananlara "dayanışma" mesajı gönderdi. Fransız AFP ajansına konuşan görgü tanıkları, sürücünün 40'lı yaşlarda olduğunu ve "Filistinli çocuklar adına hareket ettiğini söylediğini" ifade etti.

"Saldırgan tek başınaydı"

Fransız televizyonuna açıklama yapan İçişleri Bakanlığı sözcüsü, 'saldırganın tek başına hareket ettiğine inandıklarını' söyledi. Soruşturmada görevli bir yetkili de, sürücünün psikolojik dengesinin yerinde olmadığını ve daha önce psikolojik tedavi gördüğünü belirtti.

Cumartesi akşamı da Tours kentinde bir kişi tekbir getirerek bıçakla polislere saldırmış, 3 polisin yaralandığı olayda saldırgan vurularak öldürülmüştü. Polis olayda radikal İslami motivasyon olup olmadığını ve saldırganın "terör örgütüyle bağlantısı bulunup bulunmadığını" araştırıyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler