HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fransa'da Roman kampına polis baskını

Fransa'nın başkenti Paris yakınlarındaki Seine-Saint-Denis banliyösünde bulunan Roman kampı polis tarafından dağıtıldı.

Ankara -Yaklaşık 700 kişinin kaldığı kamp, ülkede Romanların yaşadığı en büyük yasa dışı yerleşimbirimlerinden birisi olarak biliniyordu.

Seine-Saint-Denis Kaymakamı Philippe Galli, polisin kampı dağıtması sırasında bir önemli engelle karşılaşmadığını söyledi. Kampta yaşayanlarını önemli bir kısmının birkaç gün önce yaşadıkları yeri terk ettiğini belirten kaymakam, kampın A3 otoyolu yanında olduğu için, güvenlik amacıyla yolda bir şeridin kısa süreli kapatılmasının bir süre trafiğin aksamasına yol açtığını ifade etti.

Kaymakam, zor durumda olan bazı ailelere lojman tahsil edildiğini sözlerine ekledi.

Kasabanın Belediye Başkanı Bruno Beschizza da kampta yaşayanların geride yaklaşık 10 bin ton çöp bıraktıklarını bildirdi. Çöplerin temizlenmesinin belediyeye 700 bin avroya mal olacağı tahmin ediliyor.

Fransa'da çoğu Romanya ve Bulgaristan'dan gelen yaklaşık 20 bin Roman yaşıyor. Romanya ve Bulgaristan'ın AB'ye üye olmasının ardından Fransa'ya akın eden Romanlar, asayiş ve yasa dışı kurulan kamplar yüzünden Fransa'da yönetimin önemli ölçüde başını ağrıtıyor.

Fransız polisinin Roman kamplarını dağıtması ve bu kişileri sınır dışı etmesi AB Komisyonu ile insan hakları derneklerinin sert tepkisine yol açıyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler