HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fransa'da Romanlara "cadı avı" iddiası

Fransa'nın başkenti Paris'te bir karakolda, mahalledeki Romanların tespit edilip, kovulmasını öngören iç yazışmanın basına sızması, sivil toplum örgütlerini ayağa kaldırdı.

Ankara -

Le Parisien gazetesinde yayınlanan iddianın, sivil toplum örgütlerinin sert tepkisini çekmesi üzerine İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, bir açıklama yapmak zorunda kaldı ve söz konusu iç yazışmanın kaldırıldığını bildirdi.

Cazeneuve, yaptığı yazılı açıklamada, "Karakoldaki söz konusu iç yazışma iptal edildi, polisin bir grubu hedef alarak takibi söz konusu değil" ifadesini kullandı.

Bununla birlikte Paris'in lüks mahalleleri arasında yer alan 6. bölgenin muhalefetteki Halk Hareketi Birliği üyesi Belediye Başkanı Jean-Pierre Lecoq, karakoldaki iç yazışmayı savundu ve "polisin sokakta uyuyan ve dilenen Romanlara karşı önlem almasının normal olduğu" görüşünü dile getirdi.

Fransa Irkçılıkla Mücadele Derneği ise yaptığı açıklamayla "ayrımcı" bulduğu uygulamayı kınayarak bu tür politikaların cumhuriyet değerlerine aykırı olduğunu bildirdi.

Fransa'da çoğu Romanya ve Bulgaristan'dan geldiği tahmin 20 bine yakın Roman yaşıyor. Fransa'nın Romanlara yönelik sert politikaları, Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi'nin sert tepkisine yol açıyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler