HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fransa'da seçim gerilimi: Louvre müzesinin önündeki meydan boşaltılıyor

Associated Press, Cumhurbaşkanı adayı Emmanuel Macron'un seçimlerin ikinci turunda zaferini kutlamayı planladığı Louvre müzesinin önündeki meydandan insanların tahliye edildiğini bildirdi. Haberde tahliye işlemlerinin güvenlik nedenleriyle gerçekleştirildiği açıklandı, ancaktam olarak ne tür bir tehlikenin söz konusu olduğu belirtilmedi. Louvre müzesinin önündeki meydanda dün akşam sahne yerleştirilmiş, bu sabah ise meydana gazetecilerin girmesine izin verilmişti.

Fransa'da seçim gerilimi: Louvre müzesinin önündeki meydan boşaltılıyor

Halkın katılabileceği kutlama yeri yerel saatle 19:00'da açılacak, Macron'un da oylamanın ilk sonuçlarını açıklamak üzere oraya gelmesi bekleniyor.

TAHLİYE İŞLEMİ ŞÜPHELİ BİR ÇANTA NEDENİYLE YAPILDI

Basın mensuplarının Louvre müzesinin önündeki meydandan şüpheli bir çantanın tespit edilmesi nedeniyle boşaltıldığı bildirildi. Macron'un seçim merkezinden yapılan açıklamada, şüpheli çantanın kontrol edildiği, patlama tehlikesinin bulunmadığı duyuruldu.

KATILIM ORANI DÜŞÜK

Fransa'da kendisini siyasi olarak merkezde konumlayan Emmanuel Macron ile aşırı sağcı Marine Le Pen'in yarıştığı cumhurbaşkanını belirleyecek seçime katılım oranı ana kara topraklarında saat 12.00 (TSİ 13.00) itibarıyla yüzde 28,23 olarak gerçekleşti. Fransa İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, yerel saatle bazı bölgelerde 07.00, bazılarında ise 08.00'de başlayan oy kullanma işleminde saat 12.00 itibarıyla seçmenlerin yüzde 28,23'ü sandığa gitti. Bu oran 11 adayın yarıştığı seçimin ilk turunda aynı saatler itibarıyla yüzde 28,54 idi. Aynı oran 2012 yılındaki cumhurbaşkanı seçiminde yüzde 30,66, 2007 yılında ise yüzde 34,11 seviyesindeydi.

FEMEN YİNE SAHNEDE

Fransa seçimlerinde aşırı sağcı Marine Le Pen'e karşı gösteri düzenleyen Femen hareketi üyeleri polis tarafından gözaltına alındı. Femen üyeleri, gösteriyi Le Pen'in memleketi Henin-Beaumont'ta düzenledi. Macron ve Le Pen oy kullanmak için sandığa gitti.

ANKETLER MACRON'U İŞARET EDİYOR

Anketler merkez sağın bağımsız adayı Macron'u önde gösteriyor. Seçimin ilk turunda merkez sağ ve soldaki adayların sürpriz şekilde elenmesinin ardından, Cumhuriyetçi François Fillon ve Sosyalist Benoit Hamon destekçilerini liberal ekonomi politikalariyla öne çikan Macron'a oy vermeye çağırdı. ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin önceki açıklamalarıyla açık şekilde desteklediği yabancı ve İslam karşıtı Le Pen ise, kararsız seçmenin oylarını almayı hedefliyor.

Öte yandan, aktivist grup Femen, aşırı sağcı Le Pen'e karşı gösteri düzenledi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler