HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fransa'da 'siber-devriye'

Hazırlanan 10 maddelik eylem planıyla gençlerin daha sıkı takibe alınmasının nedeni, Suriye'deki radikal gruplara katılım.

Fransa'da 'siber-devriye'

Fransız hükümeti, Suriye'yedeki radikal gruplara katılan Fransız gençlerin önünü kesmek amacıyla bir eylem planı hazırladı.

10 maddelik planda, çocukları Suriye'ye giden ve çocuklarında radikal eğilmlerden şüphelenen ailelerle işbirliği öncelikli önlem olarak gösteriliyor.

Eylem planında, radikal gruplara katıldığı belirlenen, sonradan Fransız olmuş kişilerin vatandaşlıklarının ellerinden alınması, Fransız uyruklu değillerse de oturma izinlerinin iptal edilmesi gibi önlemler de yer alıyor.

Fransa ayrıca, bu gençleri sanal ortamlarda, daha yakından takibe alacak. Bu amaçla ‘siber-devriye’ oluşturulacağı belirtiliyor.

İstihbarat birimleri, gençleri Suriye'ye götüren gruplarla mücadele için yeniden yapılandırılacak.

Köktendincilerin gittiği camiler yakın takibe alınacak ve ortak eylem planı hazırlanması için konu AB gündemine de taşınacak.

Fransız istihbarat birimlerinme göre Suriye'deki radikal dinci gruplar içinde şu anda yaklaşık 12 bin yabancı uyruklu var. Bunların 2 bin kadarını, Batı Avrupa'dan gelenler oluşturuyor. Bu kişilerin çoğu da Fransa, İngiltere, Almanya ve Belçika kökenli.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler