HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fransa'da terör saldırısı: En az 85 ölü var

Fransa'nın Nice kentine Bastille kutlamaları sürerken kamyonla saldırı düzenlendi. 85 kişinin öldüğü, 100'ün üzerinde de yaralının olduğu ifade ediliyor.

Fransa’nın güneyinde yer alan Nice kentindeki terör saldırısında ölenlerin sayısının en az 85 olduğu bildirildi. I TELE kanalı, 40'tan fazla ağır yaralanın olduğunu duyurdu. Yerel Nice Matin gazetesi ise polisin etkisiz hale getirdiği saldırganın 31 yaşında ve Tunus kökenli olduğunu yazdı. Gazete, saldırganın Nice kentinde yaşadığını belirtti.

14 Temmuz Ulusal Gün kutlamaları gerçekleştirilirken yerel saatle dün 23.30 sularında havai fişeklerin atıldığı sırada kent merkezinde toplanan vatandaşların içine giren ve silahla ateş eden kamyonun şoförü saldırgan, daha sonra polis tarafından öldürüldü.

Kamyonda önemli miktarda bomba, mühimmat ve silah ele geçirildiği ifade edilmişti.

'RASTGELE ATEŞ AÇTI' İDDİASI

Can pazarının yaşandığı olayda, Fransızlar panik içinde kaçışarak canlarını kurtarmaya çalıştı. Bir görgü tanığının ifadesine göre kamyonla kalabalığa daldıktan sonra aracından inen şoförün elinde silahla rastgele ateş açtığı iddia edildi.

İşte korkunç saldırı anı

VALİ: TERÖR SALDIRISI

Olayla ilgili bir televizyon kanalında açıklama yapan Nice Valisi Adolphe Colrat, 30 kişinin öldüğünü 100'den fazla kişinin de yaralandığını bildirdi. Olayın bir terör saldırısı olduğunu belirten Vali Colrat, Nice kenti sakinlerinin evden çıkmamalarını istedi.

Le Progres Gazetesi'nin duyurduğu ilk habere göre 14 Temmuz Fransa Ulusal Günü kutlamaları için Nice'in ünlü caddesi "Promenade Des Anglais" de toplanan kalabalığa bir kamyonun daldığını ve yaralıların olabileceğini duyurdu. Haberde ayrıca silah seslerinin duyulduğunu, ancak bu silah seslerinin kamyonu durdurmak için mi yoksa bir terör saldırısı için mi olduğunun anlaşılamadığını belirtti.

​ **SALDIRIDA IŞİD ŞÜPHESİ** Sosyal medyada ve bazı medya kaynaklarında saldırının yapılış biçiminin IŞİD'in eylemlerine benzediği yapılan yorumlar arasında. Bazı yorumcularsa IŞİD'in saldırıyı üstlendiğini iddia etti. **KAMYON KİRALIK** Nice'in bağlı olduğu Alpes-Maritimes Bölgesi Başkanı ve Milletvekili Eric Ciotti, saldırıda kullanılan kamyonun kiralık olduğunu açıkladı. ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/1438337/640xauto.jpg) **OLAĞANÜSTÜ HAL 3 AY UZATILDI** Saldırı sonrası Paris'e gelen ve Başbakan Manuel Valls ve kabine üyeleri ile bir kriz toplantısı yapan Hollande, daha sonra Elysee Sarayı'ndan Fransız halkına seslendi. Hollande, Fransa'nın bir kez daha korkuyla yüz yüze geldiğini belirterek, tüm Fransa'nın terör tehdidi altında olduğunu söyledi. Saldırının Fransa'nın sembollerinden olan bir günde, özgürlüğün sembolü olan 14 Temmuz'da düzenlendiğinin altını çizen Hollande, saldırganın öldürüldüğünü kaydederek, tüm yetkililerin seferber olduğunu, bölgedeki tüm hastanelerin saldırıda yaralananlara açıldığı acil durum planının devreye sokulduğunu söyledi. Hollande, Başbakan ve ilgili bakanlar ile yaptığı toplantı sonrasında alınan kararları da paylaştı. Buna göre, dün 26 Temmuz'da sona ereceği açıklanan olağanüstü hal uygulaması 3 ay daha uzatılacak. 10 bin asker ve polisin devriye gezdiği ve önemli merkezlerde gözetleme görevi yaptığı 'sentinelle' operasyonu devam edecek. Yedek askerlere çağrı çıkarılacak ve sınır kontrolleri dahil gerekli görülen tüm alanlarda görev almaları sağlanacak. > [![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/1438343/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/haber/galeri/haber/fransadaki-saldiri-yerinden-ilk-kareler-59220/1) (Ajanslar)
Mynet Youtube

En Çok Aranan Haberler