HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fransa’daki terör saldırıları

Fransa'yı geçen hafta sarsan ve 17 kişinin ölümüne yol açan terör saldırıları ile ilgili soruşturma İspanya ve Belçika'ya uzandı.

PARİS (AA) - Teröristlerin İspanyada kalma ihtimalleri ve saldırıda kullanılan silahların Belçika'dan satın alındığı yönündeki iddialar, Fransız güvenlik ve yargı birimlerinin bu iki ülke ile son bir hafta içinde sıkı işbirliğine gitmesine neden oldu.

Fransız BFM kanalı, İspanyol ve Fransız polisinin, iki ayrı saldırıda 5 kişiyi öldüren Amedy Coulibaly'nin İspanya'daki faaliyetlerinin yoğun bir şekilde araştırıldığını duyurdu.

Colibaly'nin 30 Eylül ve 2 Ocak tarihleri arasında kız arkadaşı Hayat Boumeddine ile İspanya'da olduğunu saptayan polis, ayrıca bu kişilerle işbirliği yaptığı düşünülen üçüncü kişinin peşine düştü.

Belçikalı polis yetkilileri ise silah kaçakçılığı suçundan gözaltına aldıkları bir zanlının Amedy Coulibaly'ye silah ve otomobil sağladığı şüphesi taşıyor.

Zanlının evine yapılan operasyonda bu şüpheleri kuvvetlendirecek delillerin ele geçirildiği bildirildi.

Paris'te 8 Ocak'ta bir polisi öldüren Amedy Coulibaly adlı saldırgan, 9 Ocak'ta bir marketi basarak dört kişinin ölümüne yol açtıktan sonra polis operasyonunda ölü olarak ele geçirilmişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler