HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fransa'dan cihatçı örgütlere karşı video

Fransa'da hükümet, gençlerin Orta Doğu'daki cihatçı gruplara katılımını engellemek amacıyla, internet üzerinde 2 dakikalık bir video yayınladı.

Fransa'dan cihatçı örgütlere karşı video

Fransa'da hükümet, gençlerin Orta Doğu'daki cihatçı gruplara katılımını engellemek amacıyla internet üzerinden bir video yayınladı.

2 dakika uzunluğundaki videoda sert çatışma ve infaz görüntüleri yer alıyor.

Video, Fransa hükümetinin, militan grupların gençlerden üye kazanmasını durdurma çabaları kapsamında yayınlandı.

Cihatçı örgütler gençleri genelde internet üzerinden tanışarak saflarına katıyor.

Fransa'nın girişimlerinde sosyal medyada paylaşılmak üzere bir de etiket oluşturuldu. Twitter ve Facebook üzerinden mesajlar #StopDJihadism (Cihadizmi durdurun) etiketiyle paylaşılıyor.

Fransa'da bugüne kadar binden fazla kişi, Suriye ve Irak'taki çatışmalarda yer alan gruplara katıldı.

Video, Paris'te gerçekleştirilen ve 17 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırılardan üç hafta sonra yayınlandı.

Videoda, cihatçı internet sitelerinde de yayınlanan propaganda videoları gösteriliyor. Gerçeklerinse farklı olduğu belirtiliyor.

Cihatçı grupların Suriye'deki çocuklara yardım etmek için örgüte katılım çağrıları yaptığını, ancak çatışmalara katılanların sivillerin öldürülmesi suçuna karışacakları ve evden uzak olarak yalnız bir şekilde ölecekleri söyleniyor.

Videoda cihatçılarla evlenip aile kurmak üzere çatışma bölgelerine çağırılan kadınlara da sesleniyor ve bunu yapmaları durumda "çocuklarını savaş ve terör içinde büyütecekleri" belirtiliyor.

Fransa'da üç hafta gerçekleştirilen saldırılar ardından Fransa kökenli cihatçılar kamuoyunda yeniden tartışılmaya başlamıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler