HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fransa’nın cumhurbaşkanı adayı: Türkiye'nin AB'ye girmesine karşıyım

Fransa'da bu yıl yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olan Fransa eski başbakanı Manuel Valls basına açıkladığı cumhurbaşkanlığı programında Türkiye’nin AB’ye girişine karşı olduğunu söyledi.

Fransa’nın cumhurbaşkanı adayı: Türkiye'nin AB'ye girmesine karşıyım

Eğer cumhurbaşkanı seçilirse ‘Türkiye'ye Avrupa Birliği kapılarını kapatacağını’ söyleyen Manuel Valls, Türkiye'nin büyük bir ülke olduğunu fakat AB'de yeri olmadığını öne sürdü.

Fransa'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde solun önde gelen adayı eski Başbakan Manuel Valls, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğine karşı olduğunu açıkladı.

Fransa'nın eski başbakanı olan ve istifa ettikten sonra sol kanadın yeni cumhurbaşkanlığı seçimleri için aday anketlerinde ön sırada gelen Valls, Türkiye'nin AB'ye katılmasına karşı olduğunu söyledi.

'SEVİYEYİ SIFIRA İNDİRMEYE ÇALIŞMAYACAĞIM'

Valls aynı zamanda euro bölgesinin istikrar kurallarının 'akıllıca bir şekilde uygulanmasını' istediğini söyledi. Valls, Fransa'nın kamu açığını yüzde 3 seviyesinin altında tutabileceğini ancak bu seviyeyi 0'a indirmeye çalışmayacağını da belirtti.

FRANSA'DA CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNİN İLK TURU NİSAN'DA OLACAK

Fransa'da Cumhurbaşkanlığı seçimi 2 turlu olarak nisan ve mayısta yapılacak. Anketlere göre, Valls'in solun en güçlü adayı olma olasılığı yüksek. Sol partiler diğer adaylarını bu ay içinde belirleyecek. Ancak kamuoyu yoklamaları Valls ya da herhangi bir sol eğilimli adayın 2. tura kalamayabileceğini de gösteriyor. Zira ırkçı Ulusal Cephe partisinin lideri Marine Le Pen ile merkez sağın adayı François Fillon anketlerde Valls'in önünde gözüküyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler