HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fransa'nın yeni Cumhurbaşkanı Macron'un ekibinde bir Türk: Gümüşhaneli Yakup

Fransa’daki cumhurbaşkanlığı seçimini Le Pen'e karşı kazanan Emmanuel Macron'un ekibinde bir yer alan Gümüşhaneli Jacob (Yakup) Çelik, Macron'un Türkiye'nin bölgesel bir güç olduğunun farkında olduğunu, Nisan 2016'dan beri Macron'un ekibinde görev aldığını ifade etti. Ekipte hem milletvekili adayı, hem de Euro Bölgesi sorumlusu olduğunu aktardı.

Aşırı sağın sembol ismi Marine Le Pen'e karşı kıran kırana yarıştan zaferle ayrılan Macron'un ekibinde bir Türk olduğu ortaya çıktı.

Sabah'ta yer alan habere göre, Gümüşhaneli Jacob (yakup) Çelik, Macron'un Türkiye'ye karşı bakış açısının da olumlu olduğunu ifade ederek, Türkiye'nin ne kadar önemli bir partner olduğunun bilincinde olduğunu ifade etti.

MACRON, TÜRKİYE İLE İLGİLİ NE DÜŞÜNÜYOR?

"Seçimlerden sonra Türkiye ve Fransa arasında ilişkilerin büyük ölçüde gelişeceğini düşünüyoruz. Bu konuda tarihi bir görev alarak elimden geleni fazlası ile yapmaya gayret göstereceğim" diyen Çelik, Macron'un, özellikle Türkiye'nin bölgeye mülteci akımına olan desteğini her zaman takdir ettiğini belirtti.

Macron'un, Müslümanları ve Türkleri Fransa'nın önemli parçası olarak gördüğünü söyleyen Çelik, Fransa'nın, Türkiye'nin AB ve uluslararası ilişkilerde yaşadığı sorunları çözmek için gerekli adımları atmaya hazır olduğunu ifade etti.

YAKUP ÇELİK KİMDİR?

Emmanuel Macron'un ekibinde yer alan Türkiye kökenli Yakup Çelik (29), 1970'lerde Gümüşhane'den Fransa'ya giden bir ailenin çocuğu. Ablası ve kendisi dışında tüm aile Türkiye'ye dönüş yaptı. Rouen Üniversitesi'nde Ekonomi ve Muhasebe bölümünde yüksek öğrenimini tamamlayan Sosyalist Partili Çelik, 2010'da belediye başkan yardımcılığı ve belediye meclis üyeliği görevlerinde bulundu. Çelik, 2014'te partisinden istifa etmişti.

ÇELİK'İN GÜMÜŞHANE'DEN FRANSA'YA UZANAN HİKAYESİ

Fransa'da bazı Müslüman örgütlerin temsilcileri, Emmanuel Macron'un aşırı sağcı Marine Le Pen'i geçerek cumhurbaşkanı seçilmesinin ülkedeki Müslümanlar için umut vaat ettiği görüşünde birleşti. Fransa İslam Konseyi (CFCM) Başkan Yardımcısı Ahmet Oğraş, Fransa'da yabancı düşmanı ve ırkçı söylemlerin tehlikesinin sürdüğünü ancak Macron'un cumhurbaşkanı seçilmesinin iyi bir gelişme olduğunu belirterek, "Fransa'da yaşayan Müslümanlar Macron'un seçilmesinden mutlu" dedi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler