HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fransız bakana sahnede çıplak protesto

Fransız komedyen ve oyun yazarı Sebastien Thiery, Fransa Kültür Bakanı Fleur Pellerin'in de katıldığı bir ödül töreninde sahneye çırılçıplak çıktı.

Ülkenin en prestijli tiyatro ödüllerinin verildiği "Nuit des Molières" etkinliğinde konuşma yapmak için sahneye çıkan 45 yaşındaki sanatçının neden böyle bir davranışta bulunduğu ise birkaç saniye sonra anlaşıldı.

Paris'teki törene katılan Güney Kore asıllı bakan Pellerin'e bakarak konuşmaya başlayan Thiery, çalıştığı sektörde kostüm tasarımcıları dahil herkesin işsizlik yardımından faydalandığını ancak oyun yazarlarının bu uygulama dışında bırakıldığını belirterek, tepkisini dile getirdi.

"Bu adil mi Sayın Bakan? Kostüm olmadan da tiyatro yapabilirsin. Ama bir oyun yazarı olmadan olmaz. Bu ayrımcılık" diyen Thiery, Bakan Pellerin'e "Bu ayrımcılığın nedeni nedir? Sebebi fiziksel olarak çirkin olmamız mı?" sorusunu yöneltti.

"Nuit des Molières" ödüllerinin 27'incisinin dağıtıldığı etkinliğe katılan Pellerin, ummadığı bir tabloyla karşılaştı. Oldukça utandığı görülen Fransız bakan, Thiery'nin protestosunu gülerek karşıladı.

Thiery'nin hem yazıp hem de rol aldığı "Deux hommes tout nus" (Tamamen çıplak iki adam) isimli oyun, kısa süre önce Fransız televizyonlarında gösterilmişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler