HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

FT: AKP-MHP koalisyonunun en güçlü sinyalleri alındı

TBMM'de Başkanlık seçiminde MHP geçersiz oy kullanırken Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın galip çıkması, yurt dışında "koalisyonda ilerleme" olarak yorumlandı.

FT:  AKP-MHP koalisyonunun en güçlü sinyalleri alındı

LONDRA(ANKA) - Financial Times Gazetesi, oylamanın sonucunu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Suriye ile ilgili açıklamalarını, "AKP ile milliyetçiler arasındaki olası bir koalisyon hükümetine ilişkin şimdiye kadar alınan en güçlü sinyaller görüldü" diyor.

Financial Times Gazetesi, Ankara kaynaklı haberinde İsmet Yılmaz'ın başkan olarak seçilmesinin "iktidar partisi ile milliyetçiler arasında bir ittifak olasılığını gündeme getirdiğini ve koalisyon görüşmelerinin başlamasına zemin hazırladığını" söylüyor.

-"ŞİMDİYE KADAR EN GÜÇLÜ SİNYALLER"-

TBMM'de yapılan seçimde MHP'nin geçersiz oy kullanmasına dikkat çektikten sonra "Oylama ve Sayın Bahçeli oylamadan önce Suriye konusunda sarfettiği sözler AKP ile milliyetçiler arasında olası bir koalisyon hükümetine ilişkin şimdiye kadar alınan en güçlü sinyallerdir" diyen gazete, şöyle devam ediyor:

"Sayın Bahçeli, kendisini, hükümetin Suriye'de güvenli bir bölge oluşturma ve Kürt milisi YPG'nin ülkenin Türkiye ile sınır bölgesinde varlığını genişletmesini önleme planlarının yanında konumlandırdı."

-"KOALİSYON İÇİN EN BÜYÜK ENGEL ERDOĞAN OLABİLİR"-

Buna karşın FT, ABD Dışişleri Sözcüsü John Kirby'nin Türkiye'nin güvenli bölge planlarına olumsuz bir tepki gösterdiğine dikkat çektiği haberinde "MHP ve AKP, Suriye'deki durum konusunda aynı çizgide olduğu gibi görünürken analistler, bir koalisyon anlaşması mümkün olmadan üstesinden gelinmesi gereken başka engellerin bulunduğunu söylüyorlar. Bunların en büyüğü de Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olabilir" görüşünü de öne sürüyor.

- "HAREKET GERİ TEPTİ"-

"MHP'nin AKP ile bir koalisyonun sadece Erdoğan'ın siyasi tartışmalara girmeye son vermesi durumunda mümkün olacağında ısrar etti" diyen gazete, Cumhurbaşkanı'nın tarafsızlığına ilişkin anayasal hükümlere rağmen Erdoğan'ın Haziran seçiminde "aktif bir kampanya" yürüterek seçmenlerden AK Parti'ye oy ve başkanlık önerisini desteklemelerini "istediğini" belirtikten sonra "bu hareket geri tepti. Seçmenler, AKP'yi, 12 yılı aşkın bir süreden yararlandığı çoğunluktan yoksun bıraktı" sözlerini kullanıyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler