HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gazze-İsrail sınırındaki gerginlik

İsrail askerlerinin Gazze sınırında açtığı ateş sonucu 2 Filistinli genç hayatını kaybetti, 98 kişi yaralandı.

Gazze'nin çeşitli sınır bölgelerinde, İsrail'in Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerini protesto eden gençler ile İsrail askerleri arasında arbede yaşandı.

Sınırda konuşlanan İsrail askerleri, Filistin bayrağı açan gençlere, göz yaşartıcı gazın yanı sıra gerçek mermi ile müdahale etti. Gençler açılan ateşe taş atarak karşılık verdi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Beyt Hanun sınır kapısı yakınlarında çıkan olaylarda 20 yaşlarındaki 2 gencin İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu yaşamını yitirdiğini belirtti.

Ayrıca Gazze'nin çeşitli bölgelerinde 98 kişinin gerçek ve plastik mermi ile vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandığını ifade eden Kudra, onlarca kişinin de göz yaşartıcı gazdan etkilenerek boğulma tehlikesi geçirdiğini kaydetti.

Yahudi yerleşimciler, geçtiğimiz ağustos ayı başlarında Nablus'ta Devabişe ailesinin evini kundaklamış olay sebebiyle anne, baba ve 18 aylık bebekleri hayatını kaybederken yalnızca 4 yaşındaki diğer çocukları sağ kurtulmuştu.

Olayın ardından bölgede başlayan gerginlik, Mescid-i Aksa'ya İsrail askerlerinin yaptığı baskın sonrası doruğa ulaştı. Batı Şeria ve Gazze'nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösteriler de çok sayıda filistinli yaralandı.

Ay başından bu yana İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı bu son olayla 34'e yükselirken, olaylarda 6 İsrailli de öldü.

(AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler