HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gazze'de felaketin boyutu ağırlaşıyor

İsrail'in Gazze'ye 7 Temmuz'dan bu yana düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin 645'e, yaralıların sayısının da 4 bin 80'e ulaştığını bildirdi.

Gazze'de felaketin boyutu ağırlaşıyor

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun bir dizi görüşmenin ardından dün İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Tel Aviv'de bir araya gelerek bir basın toplantısı düzenledi. Ban, daha sonra Ramallah'a geçerek video konferans yöntemiyle Güvenlik Konseyi'ne hitap etti. Halen İsrail'de bulunan Genel Sekreter, bugün Tel Aviv'e varması beklenen ABD Dışişleri Bakanı ile görüşecek. Ancak İsrail bu kadar önemli ziyaretçiler ağırlıyor olmasına rağmen operasyonlarına ara vermedi. İsrail ordusunun, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus bölgesini hedef alan saldırısında dokuz kişi yaşamını yitirdi, onlarca kişi yaralandı. İsrail askerleri'nın Huzaa bölgesine ambulans girmesini engellediği Gazze'de operasyonların başından bu yana önlenlerin sayısı 645'e çıktı.

İsrail askerleri, Han Yunus'un doğusundaki Huzaa ve Abasan beldelerinde topçu ateşiyle saldırı düzenledi. Gaz bombasının da kullanıldığı saldırılarda 9 kişi hayatını kaybetti, 40 civarında kişi yaralandı. İsrail askerlerinin, ölü ve yaralıları çıkarmak için ambulans ve sivil savunma ekiplerinin bölgeye girmesini izin vermediği belirtildi.

BİLANÇO AĞIRLAŞIYOR

Öte yandan, Han Yunus'un doğu bölgelerinde, İsrail askerleri ile Filistinli direniş grupları arasında çatışmaların devam ettiği kaydedildi.

Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin Hükümeti sağlık bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin 645'e, yaralıların sayısının da 4 bin 80'e ulaştığını bildirdi.

HAMAS LİDERLERİNDEN AVADULLAH'IN EVİ VURULDU

İsrail uçaklarının, Gazze Şeridi'nde bulunan İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Nizar Avadullah'ın evini vurduğu bildirildi. Görgü tanıklarının alınan bilgiye göre, İsrail savaş uçakları Gazze Şeridi'nde birçok meskun yeri bombaladı. En-Nasr Mahallesi'nde bombalanan ve tamamen yıkılan evlerin arasında Hamas liderlerinden Nizar Avadullah'ın konutunun da olduğu belirtildi. Bombardıman nedeniyle yaralananlar olduğu, yıkılan evlerin enkazı altında kalanların bulunduğu ifade edildi. Bombardıman sırasında konutu yıkılan Hamas liderlerinden Avadullah ve ailesinin evde olmadıkları belirtildi.

İsrail ordusu, Gazze'de son 24 saatte 2 İsrail askerinin öldürüldüğünü, 20 askerin yaralandığını bildirdi. Ordudan yapılan yazılı açıklamada, Kaptin Dmitry Liftas adlı subayın, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın keskin nişancıları tarafından vurularak öldürüldüğü belirtildi. Zırhlı birliklerde görevli Üsteğmen Natan Kohin'in de dün gece çatışmada hayatını kaybettiği ifade edilen açıklamada, dün sabahtan bu yana 3'ü ağır 20 İsrail askerinin yaralandığı aktarıldı.

Açıklamada, Gazze'ye yönelik saldırıların başladığı 7 Temmuzdan bu yana 29 İsrail askerinin öldüğü öne sürülürken, Kassam Tugayları söz konusu tarihten şu ana kadar 52 İsrail askerinin yaşamını yitirdiğini kaydediyor.

KUDÜS'TE BİR İSRAİL POLİSİ YARALANDI

Öte yandan, İsrail emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kudüs'ün güneyindeki Şuafat ve kuzeyde bulunan İsaviye beldelerinde, Gazze'ye saldırıları protesto eden Filistinli gençler ile İsrail askerleri arasında çıkan çatışmada bir İsrail polisi yaralandı. Filistinli göstericiler tarafından atılan taşla kafasından hafif yaralanan polisin, hastaneye kaldırıldığı kaydedildi.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti. (AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler