HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gazze'de geçici ateşkes sağlanması

Filistinli direniş grupları ve İsrail arasında sağlanan geçici ateşkes süresi içinde yapılan çalışmalarda, enkazların altından çıkarılan ceset sayısının 146'ya yükseldiği bildirildi.

Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un talebi doğrultusunda Filistinli direniş grupları ve İsrail tarafının 12 saatlik "insani ateşkesi" kabul etmesinin ardından yapılan çalışmalarda, kurtarma ve ilk yardım ekipleri tarafından yıkılmış evlerin altından çıkarılan çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere, cesetlerin sayısının 146'ya yüseldiğini belirtti.

Kudra, bu sayıyla birlikte 7 Temmuz'dan bu yana devam eden saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının bin 46'ya yükseldiğini, yaralı sayısının da 5 bin 900 olduğunu ifade etti.

İsrail, 7 Temmuz Pazartesi günü "Koruyucu Hat" adıyla Gazze'ye yönelik havadan ve denizden saldırılar başlatmış, 17 Temmuz Perşembe günü de kara saldırılarının başladığını duyurmuştu.

Filistinli direniş grupları ile İsrail, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un insani ihtiyaçların temini için talep ettiği bugün saat 08.00 itibarıyla başlayan 12 saatlik ateşkes dün gece kabul edilmişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler