HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gazze'de pazara saldırı: 'En az 15 kişi öldü'

Filistinli yetkililer, Gazze kenti yakınlarında bir pazara İsrail hava güçlerinin saldırdığını belirtti. Buna göre saldırıda en az 15 kişi öldü, 160 kişi yaralandı. Saldırının İsrail'in ilan ettiği 4 saatlik ateşkes sırasında gerçekleştiği bildirildi.

Gazze'de pazara saldırı: 'En az 15 kişi öldü'

Filistinli yetkililer, Gazze kenti yakınlarında bir pazara İsrail hava güçlerinin saldırdığını belirtti. Buna göre saldırıda en az 15 kişi öldü, 160 kişi yaralandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze'nin doğusundaki Şucaiyye kentindeki meyve ve sebze pazarının bombardıman altında kaldığını söyledi. Saldırı sırasında pazarda alışveriş yapan çok sayıda kişi olduğu ifade edildi.

Saldırıda yerel bir haber ajansına çalışan gazetecinin de öldüğü bildiriliyor.

Filistinli yetkililer ayrıca Han Yunus'ta da bir saldırının gerçekleştiğini ve 7 kişinin öldüğünü söyledi.

Saldırı ateşkes sırasında yapıldıSaldırı, İsrail tarafından tek taraflı olarak ilan edilen 4 saatlik ateşkes sırasında gerçekleşti.

Hamas, 4 saatlik ateşkesi "anlamsız" olduğu gerekçesiyle reddetmişti.

İsrail'in ilan ettiği ateşkes, TSİ 15.00'da başlıyor, yalnızca belli bölgeleri kapsıyor ve bu bölgelerde "insani yardımların ulaştırılmasını" hedefliyordu.

İsrailli yetkililer, askerlerin operasyona devam ettiği bölgelerin ateşkes dışında kalacağını ifade etmişti.

Bölgeden bildiren muhabirler, halkın bu ateşkesten veya ateşkesin sınırlı olduğundan haberdar olmayabileceğini söylüyor.

Hamas sözcüsü Sami Ebu Zühri, "Bu ateşkes medyanın gözünü boyamak için yapılıyor. Ateşkes, Gazze Şeridi'ndeki pek çok sıcak çatışma alanını dışarıda bırakıyor. Bu süreçte o bölgelerdeki yaralılara yardım edemeyeceğiz" yorumunu yapmıştı.

Ateşkesin başlamasının ardından İsrail'in güneyinde, bölgeye fırlatılan roketlere karşı halkı uyarmak için sirenlerin çaldığı belirtildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler