HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gazze'ye giden tünelleri bir bir yıkıyorlar

Mısır ordusunun, altından tünel geçtiği gerekçesiyle Refah kentinde 16 Mart Pazar günü başlattığı ev yıkımları devam ediyor. Patlayıcılar nedeniyle Gazze'deki birçok ev zarar gördü.

Gazze'ye giden tünelleri bir bir yıkıyorlar

Mısır ordusu, Gazze sınırındaki Refah kentinde altında tüneller bulunduğu gerekçesiyle 3 evi daha patlayıcı madde kullanarak yıktı. Patlamaların etkisiyle Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde bulunan Tellu's Sultan Mahallesi'nde Filistinlilere ait çok sayıda evin camları ve kapıları kırıldı, duvarlarında çatlaklar oluştu.

Ordunun, Gazze sınırında bulunan 10 evi daha benzer gerekçelerle yıkacağı uyarısında bulunduğu belirtiliyor.

Gazze tarafında ise insanların, evlerini patlamalardan zarar görmemesi için basit önlemlerle korumaya çalıştığı gözleniyor.

100 ev zarar gördü

Refah kentinde dün de altında tüneller bulunduğu gerekçesiyle 4 ev patlayıcı madde kullanılarak yıkılmıştı. Patlamalar nedeniyle Gazze'deki Tellu's Sultan semtinde yaklaşık 100 ev ve sınırdan 300 metre uzaklıkta bulunan Ebu Zer el-Gıfari Camisi'nde hasar meydana gelmişti.

İsrail'in uyguladığı abluka nedeniyle Gazze'nin dünyaya açılan kapısı haline gelen Mısır ile Gazze arasındaki tüneller, başta temel gıda maddeleri ve ilaç olmak üzere Gazzelilerin temel ihtiyaçlarını karşılıyordu. Bu tünellerin büyük bir kısmı, Mısır ordusunun 3 Temmuz 2013'te gerçekleştirdiği darbenin ardından kapatılmıştı.

Mısır ordusu, askeri darbeden bu yana, tünellerin yanısıra içinden tüneller geçtiği gerekçesiyle bazı evleri de yıkıyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler