HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Germanwings pilotu intihar edeceğini yazmış

Germanwings uçağını kasten düşüren yardımcı pilot Andreas Lubitz doktoruyla yaptığı yazışmalarda intihar edeceğiniz yazmış.

Germanwings pilotu intihar edeceğini yazmış

Barcelona-Düsseldorf seferini yapan Germanwings Havayolları’na ait yolcu uçağını kasten Fransız Alpleri'ne düşüren yardımcı pilot Andreas Lubitz'in, doktoruna gönderdiği elektronik postalarında 'intihar edeceğini' yazdığı ortaya çıktı.

Lubitz'in 24 Mart 2015'te Fransa'nın güneyinde dağlık bölgeye düşürdüğü uçakta yolcu ve mürettebatla birlikte 149 kişi hayatını kaybetmişti.

Fransız Le Parisien gazetesinin haberine göre, Lubitz'in bilgisayarda yapılan incelemeler sonucu ortaya çıkan elektronik yazışmalarda 27 yaşındaki pilotun ailesi, yalnızlığı, hastalığı ve pilot olma tutkusuyla ilgili bilgiler yer alıyor.

'SON ÇÖZÜM UÇURUMDAN ATLAMAK'

Doktoruyla yaptığı yazışmalarda, “Bazen her şeyi arkamda bırakmayı düşünüyorum. Son çözüm uçuruma atlamak” diye yazan Lubitz, yazışmalarında yalnızlıktan da yakınmış.

2009 yılına kadar sağlıklı olan, ancak 2014 yılında ruh sağlığı bozulan ve depresyona giren Lubitz'in, doktoruna muayene sırasında uyku sorunu yaşadığını ve günde en fazla 1-2 saat uyuyabildiğini de aktardığı daha önce ortaya çıkmıştı.

Geçtiğimiz yıl Mart ayında gözlerinden şikayetçi olan Lubitz'i muayene eden doktor, genç pilotun yaşadığı sorunun gözlerinde olmadığını, psikolojik olduğunu rapor etmişti.

Fransız gazetesinin haberine, söz konusu elektronik yazışmaların soruşturma dosyasında olup olmadığı ise henüz kesinlik kazanmadı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler