HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Göçük altında kalan Çinli işçiler zor saatleri anlattı

Çarşamba günü Çin'in kuzeydoğusunda yer alan Jilin eyaletinin Hunchun şehrinde inşaat halindeki hızlı tren tüneli üzerlerine yıkılıp, göçük altında kalan işçiler, 86 saatlik korku dolu anları anlattı.

Kurtarılan 12 tren yolu inşaatı işçisinden Li Yan, "Tünelde sıkıştığımız ilk iki gün, hiç kimse birbiriyle konuşmuyordu. Çünkü çok korkuyorduk. Göçüğün yaşandığı ilk gece taşlar düşmeye devam ediyor, hepimiz sadece bu sesleri duyuyorduk” diye yaşadıklarını anlattı. Olayın meydana gelmesiyle önce korkan işçiler, saatler geçtikte susmaya ve acıkmaya başladı. Li Yan, bir cesaretle tünelin sonuna gittiğini ve kayalardan damlayan suyu kap gibi kullanarak baretine doldurduğunu anlattı. Herkese bir yudum su verdikten sonra, tekrar bareti doldurmaya gittiğini söyledi.

Kurtarılan bir diğer işçi Liu Defu, "Herkes gergindi ve doğru dürüst yerinde duramıyordu. Su olmadan yaşayamazdık, bu yüzden hayatta kalmak için birbirimizi su içmeye teşvik ediyorduk” diye konuştu. İçlerinden bazılarının çok acıktığını belirten Liu, elektrik kablolardan ve karton kutulardan artan çöpleri yediklerini ifade etti.

Uzun saatler sonunda kurtarma ekibi Cuma günü işçilerle irtibata geçmişti. Yıkılan tünelde bir delik açılmış ve Pazar günü işçilerin tamamı kurtarılmıştı. Li Yan, 86 saat boyunca inançlarını kaybetmemek için birbirlerini cesaretlendirdiklerini, morallerini yüksek tutarak hayatta kaldıklarını dile getirdi. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler