HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Guardian: Erdoğan Erivan'la uzlaşma yolunda adım attı

İngiliz gazetesi, Başbakanın dün 1915 olaylarında hayatını kaybedenler için yayınladığı taziye mesajına sayfalarında yer verdi. Guardian, yazılı açıklamanın Türkiye'nin bugüne kadarki 'en önemli uzlaşma mesajı' olduğuna dikkat çekti.

Guardian: Erdoğan Erivan'la uzlaşma yolunda adım attı

İngiliz Guardian gazetesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 1915 olaylarında hayatını kaybeden Ermenilerin için yayınladığı taziye mesajı ile Ermenistan'la uzlaşma yolunda adım attığını yazdı. Gazete, açıklamanın Türkiye'nin bugüne kadarki 'en önemli uzlaşma mesajı' olduğuna dikkat çekti.

Erdoğan'ın 1915 olaylarını "gayr-ı insani sonuçlar doğuran hadise" olarak nitelediğini hatırlatan Guardian'ın haberinde, "Erdoğan uzlaşmacı tonuna karşın, o dönemde yaşananların bugün Türkiye'ye karşı düşmanlık için kullanılmasını 'kabul edilemez' bulduğunu söyledi" ifadesi de yer aldı.

Erdoğan, Ermenice dahil dokuz dilde yapılan yazılı açıklamada, "20. yüzyılın başındaki koşullarda hayatlarını kaybeden Ermenilerin huzur içinde yatmalarını diliyor, torunlarına taziyelerimizi iletiyoruz" demişti.

Diaspora: Ankara inkarı paketliyor

Guardian, ABD'deki Ermeni diasporasının ise taziye mesajını 'duygusuz ve alaycı bulduğunu" aktardı.

Gazetedeki haberde, Amerikan Ermeni Ulusal Komitesi'nin (ANCA), Türkiye'nin 1915 olayları ile ilgili tezini savunurken giderek yalnızlaştığına vurgu yapması da yer aldı.

Komitenin açıklamasında, "Ankara sadece soykırım inkarını yeniden paketliyor. Türkiye gerçeği inkar etmeye devam ediyor ve Ermeni soykırımı konusunda adaletin yerine gelmesini engelliyor" ifadelerine yer verilmişti.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler