HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gülen'e yakın Kaynak holdinge kayyum

Kaynak Holding'e bağlı 19 şirket 1 dernek ve bir vakfa, yöneticileri hakkındaki Gülen örgütüne üye olma, vergi kaçakçılığı, kara para aklama, terör finansmanı kanununa muhalefet suçlamalarıyla yürütülen soruşturma kapsamında kayyum atandı.

Gülen'e yakın Kaynak holdinge kayyum

Kaynak Holding'e bağlı 19 şirket, bir vakıf ve bir derneğe, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi ve 10. sulh ceza mahkemesi'nin kararı doğrultusunda kayyum atandı.

Karar, Holding'e bağlı 24 şirketin yöneticileri hakkında "Gülen örgütüne üye olma, vergi kaçakçılığı, kara para aklama, terör finansmanı kanununa muhalefet" suçlamalarıyla yürütülen soruşturma kapsamında alındı.

Bu karardan sonra bu sabah Kaynak Holding'in Bağcılar'daki merkez binasına çok sayıda polis geldi.

TOMA'lar ve 7 kayyumTOMA‘larla birlikte gelen yaklaşık 200 polis, yoğun güvenlik önlemi aldı.

Kayyum olarak atanan kişilerin holding yöneticilerini bekledikleri belirtildi.

İş adamı İmran Okumuş'un kayyum heyetinde üst yönetici olarak yer aldığı, avukat Sezai Çiçek, bilişim uzmanı Hüseyin Yaşar, maliyeci Aytekin Karahan, basın ve halkla ilişkiler uzmanı Ertuğrul Erdoğan, vakıf ve dernek uzmanı İsmail Gülen ile vergi denetçisi Levent Küçük'ün de diğer kayyumlar olduğu öğrenildi.

Savcılık açıklamasıAnadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun imzalı açıklamada, "Başsavcılığımızın Örgüt, Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosunca Kaynak Holding A.Ş. ve bu holdinge bağlı 24 şirket ile yöneticileri hakkında Yasa Dışı FETÖ/PDY (Fethullah Gülen Terör Örgütü - Paralel Devlet Yapılanması) örgütü adına faaliyette bulunmak, kara para aklamak, vergi kaçakçılığı yapmak, terörizmin finansmanı hakkındaki kanuna muhalefet etmek, yasadışı terör örgütü kurmak ve bu örgütün yöneticisi-üyesi olmak suçlarından yürütülen soruşturmada; 19 şirket ile bir dernek ve vakıf merkezinde 08 Eylül 2015 tarihinde İstanbul Anadolu Sulh Ceza Hakimliğince verilen karar uyarınca arama ve el koyma işlemleri yapılmış, soruşturma konusu suçlara delil teşkil edebilecek belge, defter ve dijital malzemelere el konulmuştur" denildi.

El konulan malzemelere ilişkin SGK, MASAK ve Vergi denetim uzmanlarının oluşturduğu bir kurul tarafından incelendiği belirtilen açıklamada, "Kurul tarafından verilen ön inceleme raporu ile soruşturmaya konu şirketlerin ticari faaliyetleri dışında yasa dışı FETÖ/PDY terör örgütüne finans temin ettiklerine kaynak ve para akışı sağladıklarına ilişkin bilgi-belge ve bulgular teslim edilmiştir" ifadesi kullanıldı.

'Delillerin karartılmasının önlenmesi'19 şirket, 1 dernek ve 1 vakfa kayyum ataması yapıldığı ifade edilen savcılık açıklamasında, "Suçların niteliği, şüpheliler ile şirketlerin sayıları göz önüne alındığında, delillerin karartılmasının ve yok edilmesinin önlenmesi, terör örgütüne yapıldığı iddia edilen finansmanın kesilmesi, delillerin eksiksiz tam ve sağlıklı bir şekilde toplanabilmesi amacıyla; anılan örgüte yardım ve yataklık yaptığı, mali kaynak sağladığı ön bilirkişi raporu ile tespit edilen şirketlere kayyum atanmasında hukuki zorunluluk bulunduğu kanaati ile Sulh Ceza Hakimliğinden şirketlere kayyum atanması talep edilmiştir. Sulh Ceza Hakimliğince 17 Kasım 2015 tarihli karar ile soruşturma konusu Kaynak Holding bünyesindeki 19 şirket, 1 dernek ve 1 vakfın yönetim faaliyetlerini yerine getirmek üzere 7 kayyum atanmış ve bu karar, kayyum ataması yapılan şirketlere tebliğ edilmiş ve kayyumlar bu tarih itibariyle şirket yönetimlerini devir almışlardır." denildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler