HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Güneş tutulması ne zaman? Oteller şimdiden dolup taştı!

ABD'li vatandaşlar, 21 Ağustos tarihinde yaşanması beklenilen güneş tutulmasına ve yaşanacak doğa harikasına kilitlendi. 21 Ağustos’ta Amerika’da gerçekleşmesi beklenilen güneş tutulmasının, 1918 yılından bu yana ilk tutulma olacağı açıklandı. ABD'de yaşanacak güneş tutulmasının karada, yerel saatle sabah 10.15’te, Oregon eyaletinin Newport, kentinin hemen kuzeyinden başlayacağı ve yaklaşık 3 dakika süreceği duyuruldu.

Doğa olayının turizmi günler öncesinden başladı. ABD, Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) tarafından 21 Ağustos'ta beklenilen güneş tutulması ile ilgili açıklama yapmasının ardından dünyanın her yerinden insanların ABD'ye geldiği belirtildi. Tutulmanın çok net izlenebileceği bölgelerdeki oteller doldu, fiyatların ise tavan yaptığı belirtildi.

OTEL VE PANSİYONLARIN DOLMASI NEDENİYLE, İNSANLAR ŞEHİRLERDE ÇADIR KURACAKLAR

NASA tarafından yapılan açıklamada, ABD'de 21 Ağustos tarihinde güneş tutulmasının net olarak izlenebileceği tahmin edilen Oregon, Idaho, Wyoming, Nebraska, Missouri, Illinois, Tennessee, North Carolina gibi eyalet ve şehirlerinde otel ve pansiyonların dolması nedeniyle, insanların şehirlerde çadır kuracakları belirtildi.

GÜNDÜZ VAKTİ NEREDEYSE TAMAMEN KARANLIKTA KALACAK

21 Ağustos tarihleri arasında üç gün halka açık park alanlarında ücretsiz güneş gözlükleri dağıtılacağı belirtilerek şehirlerde şenlik ve festivallerin başladığı açıklandı. ABD’de Oregon’dan Güney Carolina’ya kadar 14eyalette yüz milyonlarca insanın yaşadığı alan çarpıcı manzaralar eşliğinde gündüz vakti neredeyse tamamen karanlıkta kalacağı kaydedildi.

En son yaşanan ve Kuzey Amerika’yı bir uçtan diğerine kaplayan güneş tutulmasının, 99 yıl önce 1918 yılında gerçekleştiği belirtilirken, aynı enlemde bir sonraki tutulmanın ise 12 Ağustos 2045 yılında gerçekleşeceği bildirildi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler