HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Güney Kore'de gemi battı

Güney Kore'de 325'i öğrenci, toplam 459 kişiyi taşıyan yolcu gemisi battı. 4 kişinin cesedine ulaşıldı, 291 kişi kayıp.

Güney Kore'de çoğunluğu öğrencilerden oluşan 459 yolcu taşıyan gemi yardım sinyali gönderdikten kısa süre sonra battı. Geminin kayalara çarptığı, yardım çağrısından sonra yaklaşık 2 saat içerisinde battığı belirtildi. Batık geminin sadece burun kısmı dışarıda kaldı.

Gemi, ülkenin güneybatı kıyısına 100 kilometre uzaklıkta batarken, en az 4 kişinin öldüğü bildirildi. Reuters, 368 kişinin kurtarıldığını, 100'den fazla kişinin ise kayıp olduğu duyurdu. AFP'ye konuşan sahil güvenlik yetkilisi ise, "368 kişinin kurtarıldığı bilgisi nereden çıktı bilmiyorum" dedi.

Güney Kore televizyonu 459 kişilik gemideki yolcuların çoğunun okul gezisine giden öğrenci ve öğretmenlerden oluştuğunu belirtti. Kurtarılan yolcular, gemi batmadan önce büyük bir çarpma sesi ve gürültü duyduklarını belirtti.

Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun Hye, her türlü imkanın arama kurtarma çalışmaları için seferber edildiğini belirtti.

Görgü tanıkları gemi batmaya başlamadan önce patlamaya benzer bir ses duyduklarını belirttiler.

'368 değil 164 kişi kurtarıldı'

Denizcilik Bakanlığı Sözcüsü, AFP'ye yaptığı açıklamada, kurtarılan kişi sayısının 164 olduğunu söyledi. Sözcü, feribottaki toplam yolcu ve mürettebat sayısının ise 477 değil, 459 olduğunu belirtti.

Bu açıklama, can kaybının 300'e kadar çıkabileceğine dair endişeleri artırdı.

Çalışmalar devam ederken, yetkililerin yaptığı ilk açıklamalar 4 kişinin cesedine ulaşıldığı ve 291 kişinin kayıp olduğu şeklinde.

291 kişinin bulunması için yürütülen arama kurtarma çalışmaları çok sayıda tekne ve helikopterle sürdürülüyor. Onlarca kişinin batan feribotun içinde sıkışmış olabileceği, deniz suyunun aşırı soğuk olmasının da yolcuların yaşam mücadelesini zorlaştırabileceği ifade ediliyor.

Güney Kore ordusuna mensup dalgıçlar, geminin enkazına inerek, içerde sıkışıp kalan kurbanları kurtarmaya çalışıyor.

Gemideki 459 yolcu arasında 325 öğrenci, 15 de öğretmen bulunduğu açıklandı. Batan gemide ayrıca 30 kişilik mürettebat vardı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler