HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Güney Sudan'da 60 çocuk ve yetişkin konteynere doldurulup boğuldu

Uluslararası Af Örgütü Amensty International, Güney Sudan askerlerinin yetişkin ve çocuk 60 erkeği bir konteynere doldurup boğduğunu duyurdu.

Güney Sudan'da 60 çocuk ve yetişkin konteynere doldurulup boğuldu

Uluslararası Af Örgütü, Güney Sudan askerlerinin yetişkin ve çocuk 60 erkeği bir konteynere doldurup boğduğunu duyurdu. Örgüt, cesetlerin daha sonra Leer Town kentindeki bir tarlaya atıldığını belirtti.

Uluslararası Af Örgütü, geçen Ekim'de meydana geldiği belirtilen olayı araştıran uzmanlarının, öldürülen kişilere ait kemikler bulduğunu kaydetti.

Uzmanlar, çocuk ve yetişkinlerin zorla konteynere sokulduğunu ve daha sonra cesetlerinin tarlaya atıldığını ya da toplu mezara gömüldüğünü gören 23 kişi de dahil toplam 42 kişiyle görüştü.

'Çığlıklarını duyduk'

Görgü tanıkları, hiçbir penceresi ya da havalandırması olmayan konteyneri yumruklayarak yardım isteyen bu kişilerin çığlıklarını duyduklarını söylediler. Bu tanıklardan birine göre; komutanın emriyle bir ara konteynerin kapısı açılarak içerideki dört ceset çıkarıldı. Kapı sonra yeniden kapandı.

Yakınları, ölen kişilerin çoban, öğrenci ve esnaf olduğunu, savaşçı olmadığını söyledi.

Bu arada, Birleşmiş Milletler bazı askerlerin sivilleri hedef aldığını ve tecavüzlere giriştiğini duyurdu. Sudan ordusu iddiaları yalanladı ancak BM raporunda belirtilen vakaların araştırılacağını kaydetti.

Güney Sudan'da orduyla isyancılar arasındaki savaşta 2013'ten bu yana binlerce kişi öldü, milyonlarca kişi de evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler