HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Güney Sudan'da batan tekne

Dışişleri Bakanlığı, Güney Sudan'da bir feribotun alabora olması sonucu çoğu kadın ve çocuk 200 kadar kişinin hayatını kaybetmesinden duyulan üzüntüyü bildirdi.

Ankara -Bakanlığın açıklamasında, Güney Sudan'ın kuzeyinde Malakal kentindeki çatışma ortamından kaçmak isteyen sivilleri taşıyan ve Beyaz Nil nehrini geçerken 12 Ocak günü alabora olan feribotta hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifa dileğinde bulunuldu.

Açıklamada, Güney Sudan'da 15 Aralık 2013 tarihinden bu yana yaşanan silahlı çatışmalardan ve siyasi istikrarsızlıktan başta siviller olmak üzere toplumun tüm kesimlerinin etkilendiğinin, bu sürecin çok sayıda can kaybı ve yaralanmayla devam ettiğinin endişeyle izlendiği belirtildi.

Bakanlık, olayların bir an önce sona ermesi, şiddetin tırmandırılmaması ve Hükümetlerarası Kalkınma Otoritesi tarafından yürütülen arabuluculuk girişimlerinin kısa zamanda başarıyla sonuçlanması yönündeki temenniyi yineledi.

Açıklamada ayrıca Türkiye'nin, Güney Sudan'ın bağımsızlığından bu yana izleyegeldiği tutum çerçevesinde, ülkenin kalkınmasının, güvenliğinin ve istikrarın tesisi için uluslararası toplumla işbirliği içerisinde, her türlü desteği vermeye devam edeceği vurgulandı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler