HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Güney Sudan'daki olaylar

Güney Sudan, ABD'nin ülkedeki çatışmalara katılan taraflara yaptırım uygulama ve bu doğrultuda iki taraftan da birer üst düzey komutanın mal varlıklarını dondurma kararı almasını kınadı.

Güney Sudan -Güney Sudan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mawin McCall, ABD'nin yaptırım kararını, "barışa katkısı olmayacak üzücü bir karar" olarak değerlendirdi.

Yaptırımların, barış görüşmelerinin geleceğini etkileyeceğini ileri süren McCall, "Uluslararası toplumdan ve ABD'den barış görüşmelerine devam edilmesi konusunda bize fırsat vermelerini istiyoruz" diye konuştu.

Sözcü, yaptırım kararının Güney Sudan - ABD ilişkilerini olumsuz yönde etkilemeyeceğini, Washington yönetiminden tutumlarını anlaması ve yaptırımları hafifletmesini umduğunu belirtti.

ABD Hazine Bakanlığından yapılan açıklamada, Güney Sudan'da çatışmalara katılan iki taraftan da birer üst düzey komutanın mal varlıklarını dondurma kararı alındığı, isyancı lider Riek Machar'a bağlı ordu kumandanı Peter Gadet ve Devlet Başkanı Salva Kiir'in koruma birliği başkanı General Marial Chanuong'a ait mal varlıklarının dondurulduğu, Amerikalı şahıs ve kuruluşların bu kişilerle iş yapmasının yasaklandığı bildirilmişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler