HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gürcistan'ın isteği AB üyeliği

Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili, ülkesininin dış politikasıyla ilgili "Gürcistan'ın seçimi Avrupa Birliği'dir ve bu sürecin alternatifi yoktur" dedi.

Garibaşvili, 28-29 Kasım'da Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta yapılacak AB-Doğu Ortaklığı Zirvesi öncesinde ülkesinin AB ile ilişkileri ve yürüttüğü politikalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Zirvede Gürcistan'ın AB ile ortaklık anlaşmasını paraflayacağını hatırlatan Garibaşvili, bunun tarihi bir olay olarak nitelendirdi ve Eylül 2014'te nihai imzaların atılacağını söyledi.

Anlaşmanın paraflanmasıyla AB ile gerçek anlamda bir entegrasyon süreci içerisine gireceklerini belirten Garibaşvili, sürecin AB'ye tam üyelikle sonuçlanacağına emin olduğunu kaydetti.

Gürcistan'ın AB'den başka alternatifi olmadığına işaret eden Başbakan Garibaşvili, "AB'ye entegrasyon, Gürcistan'ın Avrupa ülkesi olarak şekillenmesi için tek yoldur" diye konuştu.

AB ile derin ve kapsamlı serbest ticaret anlaşmasının da paraflanacağını söyleyen Garibaşvili, bu anlaşma ile Avrupa pazarının Gürcü ürünlerine açılacağını ve ülke ekonomisine büyük katkılar sağlanacağını ifade etti.

Vilnius'da yapılacak AB-Doğu Ortaklığı Zirvesi'nde Gürcistanı Cumhurbaşkanı Georgi Margvelaşvili başkanlığındaki heyet temsil edecek.(AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler