HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gürcistan'ın yeni cumhurbaşkanı Margvelaşvili

Gürcistan'da yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminde sandık çıkış anketleri bu göreve eski Eğitim Bakanı Giorgi Margvelaşvili'nin seçileceğine işaret ediyor.

Gürcistan'ın yeni cumhurbaşkanı Margvelaşvili

Bu anketlere göre, 44 yaşındaki Margvelaşvili oyların yüzde 66-68'ini alacak. Margvelaşvili'nin en yakın rakibi David Bakradze'nin oy oranının yüzde 20,2 civarında kalacağı tahmin ediliyor.

Anayasa'nın cumhurbaşkanlarının görev süresini iki dönemle sınırlaması nedeniyle Batı yanlısı Mihail Saakaşvili yeniden aday olamadı.

Margvelaşvili, Saakaşvili'nin rakibi Başbakan Bidzina İvanişvili'nin Rüya Koalisyonu'nun adayı olarak seçimlere girdi.

Sonucun bu şekilde çıkması halinde Georgi Margvelaşvili ikinci tura gerek kalmadan cumhurbaşkanı seçilecek ve 10 yıllık Saakaşvili dönemi resmen sona erecek.

Başbakan istifa edecek

Geçen yılki genel seçimlerde parlamentoda ele geçiren Bidzina İvanişvili amacına ulaştığını söyleyerek cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra istifa edeceğini açıklamıştı.

2003'te kansız 'Gül Devrimi'yle iktidara gelen Saakaşvili, yolsuzlukla mücadeleye yardımcı olacak reformları yaşama geçirdi.

Saakaşvili halkın büyük bölümünün yoksul olduğu ülkede kamu hizmetlerini iyileştirecek adımlar attı ve Batı yanlısı bir politika izledi.

Fakat aynı zamanda ülkenin en zengin adamı olan Başbakan İvanişvili, Saakaşvili'nin halkı kandırdığını ve bir "diktatör" olduğunu öne sürdü.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler