HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Guzman'ın hapishaneden kaçış görüntüleri yayınlandı

Meksika hükümeti, 58 yaşındaki "El Chapo" (Bücür) lakaplı Joachin Guzman'ın hücresinden kaçış anlarının kamera görüntülerini yayınladı.

Dünyanın en çok aranan uyuşturucu baronlarından "El Chapo" (Bücür) lakaplı Joachin Guzman'ın Meksika'daki bir cezaevinden kaçmasının yankıları sürüyor. Meksika hükümeti, 58 yaşındaki azılı mahkumun hücresinden kaçtığı anın kamera görüntülerini yayınladı.

ÖNCE VOLTA ATTI SONRA KAYBOLDU

Videoda, Meksikalı uyuşturucu baronu Guzman'ın hücresindeki yatakla duş arasında birkaç defa gidip geldikten sonra, son kez duşa doğru gittiği ve eğildikten sonra gözden kaybolduğu görülüyor.

Guzman'ın kullandığı tünel

Duş tabanında açtığı yarım metre genişliğindeki delikten 1.5 kilometrelik kaçış tüneline ulaşan Guzman, üç gündür kayıp.

Almoloya de Juárez kasabasındaki cezaevinin yetkilileri, kameralarda mahkumun mahremiyetini koruyan iki kör nokta olduğunu ve Guzman'ın bu güvenlik açıklarından faydalandığını belirtti.

Film gibi kaçışın ardından hapishanede görevli 22 yetkili, uyuşturucu baronuna 'yardım etme şüphesiyle' gözaltına alındı. Meksika İçişleri Bakanı Miguel Angel Osorio Chong, Guzman için "hapishane yetkililerinden yardım almış olmalı" dedi.


Tünelin ucu inşaat halindeki bir yapıya çıkıyor

2001 yılında da Meksika'daki bir cezaevinden kaçan Guzman, Şubat 2014'te Sinaloa eyaletinin başkenti Culiacan'da düzenlenen FBI destekli bir operasyonla yakalanmıştı.

Guzman'ın tünelde kullandığı kaçış aracı

ABD'NİN KORKTUĞU BAŞINA GELDİ

ABD, Ocak 2001'de Meksika'daki yüksek emniyetli bir cezaevinden çamaşır arabası içinde kaçtıktan sonra efsaneleşen "El Chapo"nun iadesine büyük önem veriyordu. ABD'li yetkililer, "yakalanan en büyük balık" olarak tanımladıkları Guzman'ın Meksika'daki herhangi bir cezaevinden tekrar kaçma riskinin bulunmasına dikkat çekerek, böyle bir olasılığı ortadan kaldırmak istiyordu.

Kısa boyundan ötürü "Bücür" lakabı verilen uyuşturucu baronunun firarı, Meksika Devlet Başkanı Pena Nieto için de büyük bir darbe olarak yorumlandı.

Guzman'ın başına 3,8 milyon dolar ödül koyan Meksika hükümetinin çabaları henüz sonuç vermedi. Guzman'ın içeriden yardım aldığını tahmin eden Meksikalı savcılar, Altiplano cezaevinde görev yapan 22 kişiyi gözaltına aldırdı. Daha önce gözaltına alınan 12 kişi ise serbest bırakıldı.

ABD, Avrupa ve Asya'ya uyuşturucu kaçıran Sinaloa kartelinin lideri olan ve Chicago'da "bir numaralı halk düşmanı" ilan edilen Guzman; Şubat 2014'te yakalanmadan önce, Culiacan'da aralarında tünel bağlantıları olan ve kale gibi korunan evlerde kalıyordu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler