HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Haber spikerine taciz skandalı

İran’da devlet kanalı Press TV’de haber spikerliği yapan Sheena Shirani, kendisiyle cinsel ilişkiye girmek isteyen kanal müdürlerini ifşa ettikten sonra ülkeyi terk etti.

Haber spikerine taciz skandalı

New York Times'ın haberine göre; İran'dan ayrılan haber spikeri Sheena Shirani, cuma günü, kanalın haber editörü Hamid Reza Emadi ile müstehcen telefon görüşmelerini yansıtan bir kayıt yayınladı. Telefon görüşmesinde Emadi'nin Shirani'den cinsel isteklerde bulunduğu duyuluyor.

'İŞİNİ BİTİR BANA GEL'

Bir başka konuşmada, Emadi, Shirani'den gece vardiyasındaki işini bitirdikten sonra evine gelmesini istiyor. Shirani tarafından Facebook'ta yayınlanan ses kaydı, Emadi'nin yatakta çıplak yattığını söylemesiyle devam ediyor. Akabinde "her zaman ona yardım" ettiğini söyleyen Emadi, "sadece beş dakika" onunla telefon seksi yapması için yalvarıyor.

Shirani ise kati bir şekilde ona minnet borcu olmadığını ve sadece kendisi ve çocuğunun geçimini sağlamak için bir işe ihtiyacı olduğunu söylüyor. Emadi bu sözlere cevaben kendi fotoğrafını göndererek, kilo verdiği için iltifat istiyor ve kendini “seksi, sapık” bir adam olarak tanımlıyor. Shrani’nin sürekli görüşmeyi sonlandırmak istediği duyuluyor.

AVRUPA'DA KARA LİSTEYE ALINDI

Daha önce Newsweek dergisi için çalışan yabancı bir gazeteci, Emadi’nin ülkedeki bir hapishanede ikinci bir işi olduğunu ve bir defasında kendisini sorguladığını söylemişti. Emadi’ni daha sonra insan hakları ihlâlleri nedeniyle Avrupa’da kara listeye alındığı belirtildi. Avrupa Adalet Divanı, 2013 yılında, tutukluların zorla itirafta bulunduğu programların Press TV’de yayınlanması üzerine Emadi’yi kara listeye almıştı.

New York Times'ın haberinde, Emadi ile birlikte görevden uzaklaştırılan ikinci yöneticinin adı açıklanmazken, idari kararın, böylesi olayların genelde örtbas edildiğine dikkat çeken gözlemcileri şaşırttığı ifade edildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler