HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Habur Sınır Kapısı'ndaki tatbikatta 3'üncü safha: Zırhlılar manevra yaptı

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Türkiye’nin Irak sınırında bulunan Şırnak’ın Silopi ilçesindeki Habur Sınır Kapısı'na yaklaşık 3 kilometre mesafedeki , Habur Sınır Kapısı yakınlarında bulunan tır parkının karşısındaki boş alanda 18 Eylül’de başlattığı tatbikat, 9’uncu gününde devam ediyor. Tatbikatta 3’üncü safha bugün başladı. Tatbikat alanında tank ve diğer zırhlı araçlar manevra yaptı. Irak askerleri de zırhlı midibüslerle alana getirildi.

Şırnak’ın Silopi ilçesindeki Habur Sınır Kapısı yakınlarında başlatılan tatbikatta 3’üncü safha başladı. Zırhlılar manevraya başladı, Irak askerleri tatbikat alanına getirildi

ZIRHLILAR MEVZİLERİNDEN ÇIKARAK MANEVRA YAPTI

Alanda bulunan tank ve diğer zırhlı araçlar, sabah saatlerinde rutin bakımlarının yapılmasının ardından 09.00'da bulundukları mevzilerden çıkarak manevra yaptı.

Dün akşam saatlerinde tatbikata katılmak üzere Türkiye’ye gelen ve kargo uçakla Şerafettin Elçi Havalimanına inen Irak askerleri de saat 10.00 sıralarında iki zırhlı midibüs ile konuşlandırıldıkları askeri birlikten alınarak, tatbikat alanına getirildi.

TSK’da dün yapılan açıklamada, “Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 18 Eylül 2017 tarihinden itibaren Silopi/Habur bölgesinde icra edilmekte olan tatbikatın üçüncü safhasına 26 Eylül 2017’de başlanacaktır. Tatbikatın bu safhası, bugün akşam saatlerinde bölgeye intikal eden Irak Silahlı Kuvvetlerine bağlı birlik/unsurların da katılımı ile birleşik olarak icra edilecektir” denilmişti.

Başbakan Yıldırım ayrıca sınırda devam eden tatbikata Irak'ın da katılacağını açıklamış ve "Askeri personel, subay veya uzman düzeyinde katılım olacağı konusunda bir bilgi var. Vatandaşlarımız rahat olsun. Savaşa falan girdiğimiz yok. Bunlar noktasal operasyonlardır" ifadelerini kullanmıştı.

REFERANDUMU SADECE İSRAİL DESTEKLİYOR

Bağımsızlık referandumunu bölgede sadece İsrail destekliyor. Türkiye, Irak merkezi yönetimi ve İran, ABD ve BM referandumu reddediyor ve referandumun iptalini istiyor. Türkiye ve İran iç savaş uyarısında bulunuyor ve Erbil'in referandumdan vazgeçmemesi durumunda bunun sonuçlarına katlanması gerektiği tehdidinde de bulunuyorlar.


En Çok Aranan Haberler