HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Halep'te hava kuvvetleri istihbarat binasına saldırı

İsyancı grupların kentte bulunan istihbarat binasına düzenlediği bombalı saldırının ardından şiddetli çatışmalar yaşandı. İstihbarat görevlileri, hükümet yanlısı milisler ve isyancılardan düzinelerce kişinin öldüğü söyleniyor.

Halep'te hava kuvvetleri istihbarat binasına saldırı

Suriye'nin Halep kentinde yer alan bir istihbarat binasına düzenlenen saldırıda Suriye hükümeti güvenlik güçlerinden ve isyancılardan düzinelerce kişi hayatını kaybetti.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi isimli Londra merkezli grubun verdiği bilgiye göre önce Hava Kuvvetleri İstihbarat merkezi yakınlarındaki bir tünele yerleştirilen bombanın patlatıldı, ardından isyancılar binaya saldırı düzenledi.

Halep, 2012 yılının ortalarından bu yana hükümet ve isyancı güçleri arasında bölünmüş durumda.

Ancak geçen yılın sonunda şehrin isyancılar tarafından ele geçirilen kısmını geri almak için bir operasyon başlatan askerler ve hükümetin desteklediği milisler kayda değer bir ilerleme sağlamış durumda.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi kurumun altına ya da yakınına kazılan bir tünele bombanın yerleştirildiğini söylerken, isyancılar içinden bir kaynak Reuters haber ajansına binanın bir kısmının yıkıldığını söyledi.

Patlamanın ardından isyancılar karadan binaya saldırdı ve şiddetli çatışmalar yaşandı.

Gözlemevi'nin direktörü Rami Abdülrahman ölenler arasında istihbarat yetkilileri, hükümet yanlısı milisler ve cihatçı isyancılar olduğunu söyledi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler