HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Halep'te klor gazlı saldırı çocukları vurdu: Ölecek miyim teyze?

Halep’te rejimin yaptığı saldırıda kullandığı klor gazından etkilenen çocuğun görüntüleri sosyal medyanın en çok paylaşılanlarından. Çocuğun hemşireye 'Ölecek miyim' diye sorması yürek dağladı.

6 günden bu devam eden, Esad rejimi, müttefiki Rusya ve İran destekli Şii milisler ile beraber geçen hafta Halep’e yönelik yeni saldırıda hastaneler hedef alınan noktaların başında geliyor. Klor gazı kullanılan saldırılarda en çok da çocuklar mağdur...

Daily Telegraph'ta yer alan habere göre, Halep'in Ard El Hamra mahallesinde klor gazına maruz kalan ve kimyasal gazdan oldukça etkilenen bir çocuğun tedavi altındayken ağladığı ve can havliyle 'Ölecek miyim?' diye sağlık görevlilerine sorduğu anlar sosyal medyanın en çok paylaşılan videolarından biri oldu.

'ÖLECEK MİYİM TEYZE?'

çaklara bakarken dumanlar içinde kaldığını ve varil bombalarından çıkan dumanların sarı olduğunu ifade eden çocuk, sağlık görevlisi kadına, ağlayarak 'Ölecek miyim teyze?' diye sordu. Bu görüntüler sosyal medyada paylaşım rekoru kırdı.

Halep Sağlık Müdürlüğü, kentteki tüm hastanelerin hizmet dışı kaldığını açıklamıştı.

AYNI AİLEDEN 6 KİŞİ KLOR GAZI NEDENİYLE ÖLDÜ

Yoğun bombardımanda çoğu sivil 300’den fazla kişi öldü, binin üstünde kişi ise yaralı. Zehirli klor gazıyla yapılan rejim saldırısı en çok da çocukları vurdu.

Aynı aileden anne, baba ve 4 çocuk zehirli klor gazı nedeniyle hayatını kaybetti.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler