HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Halep'te tahliyeler durdu, operasyon askıya alındı

Halep'te son duruma ilişkin açıklama yapan Suriyeli bir yetkili engellemeler nedeniyle Halep'te tahliye operasyonunun askıya alındığını duyurdu. Şii milisler otobüslerdeki 800 kişiyi rehin aldı.

Halep'te tahliyeler durdu, operasyon askıya alındı

Dünden beri devam eden tahliye işlemlerinin az önce durdurulduğunu bildirEN AFP ve Reuters haber ajansları, Doğu Halep'te tahliyede kullanılan otobüslerin bulunduğu bölgede patlama sesi duyulduğunu aktardı. Anadolu Ajansı, milislerin otobüslerdeki 800 kişiyi rehin aldığını bildiriyor.

Uluslararası haber ajansları, alınan kararı, son dakika gelişmesi olarak duyurdu.

'MUHALİFLER ANLAŞMA ŞARTLARINI İHLAL ETTİ'

AFP'ye konuşan bir güvenlik kaynağı, tahliye operasyonunun, muhaliflerin anlaşmanın şartlarını ihlal ettiği gerekçesiyle askıya alındığını öne sürdü.

Suriye devlet televizyonu, muhaliflerin tahliye sırasında mahkûmları da yanlarına almaya çalışarak, anlaşmayı bozduğunu iddia etti.

ERDOĞAN VE PUTİN ANLAŞTI: ASTANA'DA GÖRÜŞME KARARI

Rusya lideri Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Suriye barış görüşmelerinin yeri için anlaştıklarını açıkladı. İki lider, taraflara Kazakistan'ın başkenti Astana'yı önerecek. Putin, bir sonraki adımın ise tüm Suriye'de ateşkes olacağını söyledi.

'HALEP'TEN AYRILANLAR İÇİN 80 BİN KİŞİLİK KAMP KURULACAK'

Reuters haber ajansına konuşan Türk yetkililer, Halep'ten ayrılanlar için kurulacak kampın 80 bin kişilik olacağını söyledi.

TÜRKİYE'DEN YAPILAN AÇIKLAMALAR: ALTINCI KONVOY YOLA ÇIKTI

Reuters'a konuşan bir Türk yetkili, Doğu Halep'ten gerçekleştirilen tahliyeler kapsamında Halep'ten altıncı konvoyun yola çıktığını söylemişti. İsmi açıklanmayan Türk yetkili, tahliye edilenlerin sayısının 8 bine yaklaştığını belirttmişti.

Reuters'ın haberine göre, Türk yetkililerin tahliye işlemleriyle ilgili verdiği bilgiler şöyle:

- Halep'ten daha hızlı tahliye için otobüs sayısının artırılması ve işlemin kısa sürede tamamlanması için çalışılıyor.

- Halep'ten tahliye edilenler için Suriye tarafında kamp için iki nokta belirlendi. Bunlardan birine yapılacak. Türkiye sınırına 3.5 km mesafede.

- Suriye tarafında 80 bin kişiyi barındıracak kamp için hazırlıklar yapılıyor.

- Kamplara gelecek kişi 30 bin-35 bin kişi civarında olabilir. Halep'ten çıkacakların sayısı 50 bin civarında.

- Şu andaki düşünce Türkiye'de bir kamp olmaması yönünde. Türkiye'ye yaralı ve hastalar kabul edilecek. Şu ana kadar 40'a yakın yaralı geldi.

- Halep'ten çıkan konvoylara yeni saldırı olmadı. Yol güvenliğini Ruslar sağlıyor.

[

Halep'te son dakika gelişmesi Rusya açıkladı](https://www.mynet.com/halepte-son-dakika-gelismesi-rusya-acikladi-110102783004)

RUSYA SAVUNMA BAKANLIĞI DA AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Rusya sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, Halep'in doğusunda rejim kuşatması altındaki bölgeden son 24 saatte 6 bin 400'den fazla insanın tahliye edildiğini duyurmuştu.

Reuters'ın RIA ajansını kaynak göstererek geçtiği habere göre, Rusya Savunma Bakanlığı, Doğu Halep'ten ayrılan 6 bin 400 kişiden 3 bininin muhalif savaşçı olduğunu belirtmişti.

Halep'te rejim ve muhalifler arasında varılan ateşkes anlaşması kapsamındaki tahliye işlemlerinde, kentin kuşatma altındaki doğu mahallelerindeki binlerce kişi şehirden dışarı çıkarıldı. Otobüs ve ambulanslardan oluşan kovnoylarla Halep'in doğusundan tahliye edilen kişiler arasında; siviller, muhalif savaşçılar ve aileleri bulunuyor.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nden yapılan son açıklamada, tahliye işlemlerinin günlerce sürebileceği ifade edildi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler