HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Halid Meşal'den kritik Filistin açıklaması

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, hareketin yeni vizyonunu ve siyaset belgesini açıkladı. Meşal, "Siyaset belgesi Hamas'ın tüm liderlerinin içerideki ve dışarıdaki kurumlarının ortak görüşünü yansıtmaktadır." ifadesini kullandı. Meşal, 1967 sınırları içinde Filistin devletini kabul edeceklerini duyurdu. Hamas'ın bu kararı İsrail ile 2 devletli çözüme yeşil ışık anlamına geliyor.

Filistinli Hamas hareketinin siyasi büro şefi Halid Meşal, Katar'ın başkenti Doha'da hareketin yeni vizyonunu ve siyaset belgesini açıkladı.

Yapılan açıklamanın örgüt liderlerinin ve tüm kurumların ortak görüşü olduğu belirtilirken "Siyaset belgesi Hamas'ın tüm liderlerinin içerideki ve dışarıdaki kurumlarının ortak görüşünü yansıtmaktadır." denildi.

"HAMAS, SALDIRGAN İŞGALCİ SİYONİSTLERLE MÜCADELE ETMEKTEDİR"

Verdikleri mücadelenin Yahudilere karşı olmadığını belirten Meşal, "Hamas, çekişmenin dinleri sebebiyle Yahudilerle değil Siyonist projeyle olduğunu vurgular ve Hamas, Yahudi oldukları için onlarla bir çekişme yürütmemektedir, saldırgan işgalci Siyonistlerle mücadele etmektedir." ifadelerini kullandı.

"HAMAS, GENİŞ KATILIMLI DEMOKRASİYE İNANIYOR"

Filistinli mülteciler hakkında ise "Hamas, Filistinli mülteciler meselesini tasfiye etmeyi hedefleyen her türlü girişim ve projeyi reddetmektedir. Geri dönüş hakkı, ne ilga edilir ne de eksiltilir." sözlerini sarf etti. Meşal, açıklamasında demokrasiye de vurgu yaparken "Hamas geniş katılımlı demokrasiye inanıyor. Diyaloga ve başkasıyla yaşamaya açıktır." şeklinde konuştu.

İHVAN'LA ARASINA MESAFE KOYDU

Yeni metinde, eskisinde İhvan hareketiyle (Müslüman Kardeşler) ilişkiye dair yer alan sözler de kaldırıldı.

1967 SINIRLARI İÇİNDE KABUL EDİLECEK

Filistin İslami Direniş Örgütü Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, "Filistin için 1967 sınırlarını kabul edeceğiz. 1967 sınırları içinde bir Filistin devletinin kurulması, Filistin haklarından ödün verilmesi anlamına gelmemektedir." dedi. Hamas'ın bu kararı İsrail ile 2 devletli çözüme yeşil ışık anlamına geliyor.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler